Bygg en säker cykelbana nu!

Järnforsen är i full färd med att få en ny fin gång- och cykelväg längs med Videbrovägen, förutom utanför familjen Petterssons hus där Vägverket valt att upphöra med cykelvägen cirka 150 meter.

Hasse Pettersson vill se en cykelbana utanför sitt hus så att sonen Anton slipper gå oskyddad längs med den hårt trafikerade länsväg 127.

Hasse Pettersson vill se en cykelbana utanför sitt hus så att sonen Anton slipper gå oskyddad längs med den hårt trafikerade länsväg 127.

Foto:

Hultsfred2007-08-03 06:14

Familjen Pettersson vill nu att Vägverket även bygger en gång- och cykelbana utanför deras hus så att deras barn kan gå säkert längs med den hårt trafikerade vägen.
Sedan ett par månader tillbaka har Vägverket påbörjat nästa etapp av ombyggnationen av länsväg 127.
I denna omgång bygger de nu en gång- och cykelväg i de centrala delarna av Järnforsen som ska sträcka sig från den östra till den västra infarten av samhället, med undantag på en 150 meter lång sträcka mitt i samhället.
Just vid denna sträcka bor Hasse Pettersson med sin familj och under flera år har familjen hoppats på att vägsträckan ska byggas om så att barnen säkert kan ta sig till och från skolan.
För länsväg 127 är mycket hårt trafikerad och dagligen kör hundratals lastbilar och andra tunga fordon förbi familjens hus.
Men deras förhoppningar om en säkrare väg ser nu ut att grusas då det enligt ritningarna varken blir en trottoar eller cykelväg utanför familjens hus.
- Det dröjer inte länge innan min son Anton vill börja cykla själv till skolan och det känns inte bra att han ska behöva cykla ute på rätta vägen bara för att ta sig till en cykelbana, säger Hasse Pettersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om