Byggstart i vår för nya industrilokaler i Hultsfred

Till våren börjar Anncott bygga nya industri- och hantverkslokaler i Hultsfred.

Anncott har tidigare byggt likadana industri- och hantverkslokaler i Vimmerby och Västervik.

Anncott har tidigare byggt likadana industri- och hantverkslokaler i Vimmerby och Västervik.

Foto: Johannes Widergren

Hultsfred2021-12-16 16:59

Sedan tidigare har företaget byggt 28 sådana lokaler i Västervik, och enligt Leif Sörensen på Anncott är samtliga nu sålda.

– För tillfället bygger vi 31 stycken likadana på Krönsmon i Vimmerby, säger Leif Sörensen.

– Tanken var egentligen att vi skulle ha kommit igång i Hultsfred i höst, men vi fick lite för mycket att göra med vårt Vimmerbyprojekt. Sedan kom vintern. Då beslutade vi att avvakta till våren.

Totalt 20 industri- och hantverkslokaler i två olika storlekar – 50 respektive 72 kvadratmeter – planeras på ett 10 000 kvadratmeter stort område där batterifabriken tidigare låg i Hultsfred.

Den första etappen består av tio lokaler.

– Vi börjar med de tio första, sedan får vi se om det finns ett så stort intresse att vi bygger även de andra tio, säger Leif Sörensen.

– Vi räknar med att börja så fort det fungerar med tanke på vädret i vår. Sedan räknar vi med första inflyttning kvartal två nästa år.

Enligt Leif Sörensen finns redan en hel del intressenter.

– Vi har sju, åtta stycken som vi känner är potentiella kunder.

Vilken typ av företag har anmält intresse hittills?

– Det är några hantverkare inom bygg, någon hantverkare inom VVS, någon som håller på med bilservice och bilrekonditionering och sedan fanns det någon privatperson som skulle ha en hobbybil eller hobbybåt i sin lokal. Vi har inte skrivit några avtal ännu med dem, men vi räknar med att göra det efter årsskiftet. När vi kommer in i januari, februari ska vi försöka börja teckna avtalen med dem.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!