Camping har fått en flygande start på säsongen

"På Kristi Himmelsfärdsdag hade vi fler besökare än på hela maj månad förra året". Hultsfreds Strandcamping, som drivs av Erica Hammarlund och Rickard Hägglund, har fått en flygande start på säsongen.

Receptionen är helt ny och tillsammans med utbygget ger det utrymme för idéerna, säger Erika Hammarlund och Rickard Hägglund.

Receptionen är helt ny och tillsammans med utbygget ger det utrymme för idéerna, säger Erika Hammarlund och Rickard Hägglund.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2021-05-26 20:30

– Det är en stor ökning mot förra året, och det är jätteroligt. Vi kom ju hit förra året så vi kan inte jämföra med hur det var tidigare.

Och det är inte bara i Hultsfred det ökade campingintresset märks. Branschorganisationen Svensk Campings årliga bokningsenkät bland sina medlemmar indikerar att branschen går mot en ny bra sommarsäsong. 90 procent anger ett lika bra eller bättre bokningsläge jämfört med 2017. 

Till och med jämfört med 2019, som var ett rekordår för campingplatserna runt om i Sverige.

Det är inte riktigt så att strandcampingen är fullbokad än, även om det är många som bokat redan. 

– Men redan förra året märkte vi en trend med drop in, säger Erica Hammarlund, och det ser vi håller i sig även i år. Det är många som tittar in spontant.

– Ja, säger Rickard Hägglund, det är jätteroligt att svenskarna har fått upp ögonen för campinglivet. För det är mest svenskar vi har här. Det är inte så många utländska gäster.

Även om det kommer en och annan utländskregistrerad husbil och husvagn också.

– Vi ser också att det är flera som kommer tillbaka, säger Erica Hammarlund.

undefined
Närmare stranden än så här, är det svårt att komma. Strandcampingen gör verkligen skäl för namnet.

Men de som kommer tillbaka i år känner nog inte riktigt igen sig. I varje fall inte i receptionen. För här har det hänt grejer i vinter. Med ny planlösning har den tidigare lite trånga receptionen förvandlats helt och hållet. Och blivit betydligt rymligare.

Det tillsammans med utbygget på baksidan betyder mycket.

– Nu har vi plats att genomföra våra idéer, säger Rickard Hägglund. 

Och är det något som inte saknas, så är det idéer. Redan i år blir det exempelvis mer liv och rörelse på sjön. Splitter nya Stand up Padelboards finns redan på plats, liksom kanoter och kajaker. Redo att hyras ut till både campinggäster och andra som är intresserade av att komma ut och paddla på sjön Hulingen.

Campingen har även byggt om serveringen i vinter. Ett större trädäck har byggts, och tanken är att det ska bli bland annat våffelkalas till sommaren. Men även mer matiga saker...

Det finns också planer på att ordna Sup-yoga i sommar. Det är inte alls vad man tror, det handlar om yogaövningar på Sup-brädorna, berättar Erica Hammarlund.

– Det är Malin Hjalmarsson som kommer att hålla i det, säger hon.

Stand up padelboard, Sup kallade, står och väntar på att bli använda. Och blir det bara väder, blir det full fart på sjön.
Stand up padelboard, Sup kallade, står och väntar på att bli använda. Och blir det bara väder, blir det full fart på sjön.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!