Carl går för att fler ska bli blodgivare

Carl Friberg från Göteborg ska gå 200 mil för att inspirera fler personer att lämna blod. Under den gångna helgen anlände Carl till vår region under sin långa färd som startade redan den sjätte juni.

Carl Friberg från Göteborg är ute på en 200 mil lång vandring genom hela landet för att få fler personer att bli blodgivare.

Carl Friberg från Göteborg är ute på en 200 mil lång vandring genom hela landet för att få fler personer att bli blodgivare.

Foto:

Hultsfred2009-07-13 06:29


Idén till att ge sig ut på en vandring som sträcker sig från Haparanda i norr till Ystad i söder föddes i januari i år.
För vid denna tidpunkt rådde det akut blodbrist i hela landet och som en följd av det fick mängder med operationer ställas in och människoliv gick till spillo.
I samband med blodbristen startades en nationell kampanj för att få fler personer att bli blodgivare. Det var i samband med denna kampanj som Carl Friberg fick idén att han skulle ge sig ut på en vandring från norr till söder för att få fler personer att bli blodgivare.
- Jag är själv blodgivare och jag vill inspirera folk till att ge blod så att de får känna den härliga känslan som man får efter att man lämnat blod, säger Carl Friberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om