Caroline Jäderup startar en cateringfirma

Närproducerat och för allas plånböcker är Carolines vision när hon nu startar sin egen cateringfirma och kommer göra något av det hon älskar mest. Att laga mat och erbjuda service till människor.

Caroline Jäderup vill laga bra och närproducerad mat för allas plånböcker.

Caroline Jäderup vill laga bra och närproducerad mat för allas plånböcker.

Foto:

Hultsfred2017-08-11 14:00

Ända sedan Caroline Jäderup, från Lönneberga, var ung har hon haft matlagning som passion. Efter gymnasiet gick hon en högskoleutbildning med inriktning på designmatlagning där hon fick lära sig allt från de mest enkla grunder till finare matlagning. Caroline bor i Lönneberga och arbetar idag inom vård och omsorg, men nu tar hon klivet vidare och vågar satsa på sin dröm.

- Det är ju det här jag älskar och är bra på. Att laga mat och ge service. Min vision är att kunna erbjuda mat lagad på närproducerade råvaror men ändå ska det finnas något för alla, oavsett vad man har för budget. Min målsättning är att arbeta mest med catering med allt från enklare bufféer till bröllopsmiddagar, men jag kommer också erbjuda luncher för avhämtning två dagar i veckan, berättar Caroline.

Mysfredag

Caroline planerar att ha lite olika typer av luncherbjudanden. På tisdagar kommer det att serveras en vanlig lunchrätt och en enklare rätt men på fredagar planeras att ha "mysmat".

- Med mysmat tänker jag att det kan vara olika plockmat, till exempel smörgåsbakelser eller annat gott, som ger en mer "fredagsmyskänsla", säger Caroline och ler. Det märks att hon vill att kunderna ska känna sig ompysslade och välmående.

Till en början kommer Caroline att arbeta ensam i företaget och endast plocka in ytterligare resurser vid behov, men hon hoppas på att verksamheten ska kunna generera fler arbeten på sikt.

Jag kommer även att ha smörgåskorgar som borde passa bra till exempelvis företag som ska ha konferenser, möten eller liknande, berättar hon. Smörgåskorgarna ska innehålla tre olika sorters smörgåsar, fruktfat och en liten kaka.

Än så länge har Caroline inte fått tillträde till sina nya lokaler, där Samhall tidigare haft sin verksamhet ute vid Metropol. Men så fort hon får nycklarna kommer hon starta sitt arbete och till dess jobbar hon med de administrativa förberedelserna. Men den första september ska första lunchen kunna serveras och de som beställer tillräckligt många luncher kommer även kunna få dem levererade. Så nu är det bara att hålla utkik efter Carolines Catering.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om