Centern vill rädda polisstationen

Polisstationernas framtid är en fråga som berör hela kommunen och inte minst handlarna i trakten. Riksdagsmannen Anders Åkesson (c), gjorde under tisdagen ett företagsbesök på Zaags för att höra hur Lars Gardelöf är beroende av snabba polisinsatser.

Polisen närvaro betyder mycket för de lokala handlarna. Från vänster: Anders Åkesson, Per-Inge Pettersson, Gunilla Aronsson, Lars Gardelöf.

Polisen närvaro betyder mycket för de lokala handlarna. Från vänster: Anders Åkesson, Per-Inge Pettersson, Gunilla Aronsson, Lars Gardelöf.

Foto:

Hultsfred2009-10-28 07:13


- För oss är det otroligt viktigt att polisstationen stannar kvar i kommunen, säger Lars Gardelöf. Varje vecka har vi intermezzon här och vi räknar med att vi blir av med kläder för mellan 100 000 och 150 000 kronor per år.
Mötet mellan centerns riksdagsman och handlaren Lars Gardelöf tar plats i ett litet fikautrymme i affärslokalen.
En nedläggning tycker Lars Gardelöf skulle vara katastrofal, både för kommunen och också för hans verksamhet. Lars Gardelöf skulle personligen hellre ha en ännu synligare lokalpolis.

Övervaka och sälja
Sonen Johan Gardelöf kommer in till fikarummet och berättar att hans arbete har utvecklats under 20 år till att bli lika delar att övervaka kunder och vara säljare.
- Vi har inte anmält allt vi kunnat, och det är väl kanske fel av oss, för att brottsligheten nu inte syns lika tydligt i statistiken, säger Lars Gardelöf.
Både far och son Gardelöf sneglar från och till på en liten monitor som visar kunder som går runt i affären.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om