Centerns Åsa Landberg: "Vill inte kalla det kris

Åsa Landberg tycker Centerpartiet tagit ansvar i allt det som sker på riksdagsplanet. "Vi har hållit vår uttalade linje och varit tydliga mot väljarna".
Åsa Landberg tycker Centerpartiet tagit ansvar i allt det som sker på riksdagsplanet. "Vi har hållit vår uttalade linje och varit tydliga mot väljarna".

Åsa Landberg (C) tycker inte det är rätt att använda ordet "kris" inom riksdagspolitiken. "Jag har stor tillit till att det kommer gå framåt, vi är många som vill ta ansvar för Sverige".

Hultsfred 25 november 2021 14:40

Åsa Landberg, förste vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden samt ledamot i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige, säger sig vara nöjd med hur Centerpartiet agerat i den turbulens som är inom svensk politik.

– Jag tycker Centerpartiet tagit ansvar i allt det som sker på riksdagsplanet just nu och jag är glad att vi fortsätter agera som vi gör i denna oroliga tid.

Vad tänker du på främst, hur har Centerpartiet tagit ansvar?

– Bland annat att vi står fast vid och agerar som vi har pratat om, vi har hållit vår uttalade linje och varit tydliga mot väljarna. Vi har agerat, så vi håller ytterkanterna borta på så sätt att vi fortsätter söka samarbete på mitten.

Är det någonting du tycker borde göras annorlunda, för att uppnå en snabb lösning?

– Nej, jag tycker verkligen att Annie Lööf har agerat på bästa sätt, och är nöjd med hur mitt parti tagit ansvar. Jag känner mig jättetrygg med det. Det handlar mer om olika partiers ställningstagande, varje parti måste hitta sitt utifrån sina väljare och det har jag stor respekt för. Vi har agerat utifrån vad vi tycker är bäst för Sverige och andra utifrån sitt. Nu handlar det om att jobba envist och tungt framåt, ta var dag för sig.

Vad säger du till de som tycker att det är en lekstuga, det som händer i de politiska partierna?

– Jag har inte fått de kommentarerna, utan mer fått feedbacken att folk är tacksamma över att vi stått fast vid den här linjen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa