Centerpartiets valfrÄgor pÄ lokal och regional nivÄ.

Det Àr nu mindre Àn en mÄnad kvar till valet och de politiska partierna vill göra klart för vÀljarna var de stÄr och vad de prioriterar.

Per-Inge Pettersson och Leif Larsson blickar framÄt

Per-Inge Pettersson och Leif Larsson blickar framÄt

Foto:

Hultsfred2018-08-09 21:07

Centerpartiet i Kalmar lÀn, representerat av Leif Larsson, Vimmerby och Per-Inge Pettersson, Hultsfred, lyfter fram en rad frÄgor inom nÀra sjukvÄrd, matproduktion och företagande. Det Àr viktiga frÄgor bÄde regionalt och lokalt. De berör vardagen för de flesta. BÀttre bemanning pÄ vÄrdcentralerna i Hultsfreds kommun och pÄ sjukhuset i Vimmerby, Àr en hjÀrtefrÄga för bÄda tvÄ. DÄ skulle patientsÀkerheten öka och lÄnga sjukresor undvikas. Ungdomar som mÄr psykiskt dÄligt mÄste fÄ hjÀlp att pÄ ett smidigt hitta rÀtt kontakter i vÄrden.

Per-Inge PetterssonÀr stolt över, att man i att de kommunala köken i Hultsfreds kommmun kunnat servera Ànda upp till 98 procent svenskt kött till barn och Àldre det senaste Äret, mot 48 procent dessförinnan.

– I Kalmar lĂ€n har vi en mycket hög livsmedelsproduktion som vi ska ta vara pĂ„, sĂ€ger han.

Politiker bör föregÄ med gott exempel genom att vid till exempel konferenser och möten stÀlla krav pÄ lokalproducerad mat. Centerpariet vill utveckla livsmedelssektorn i regionen och ta tillvara möjligheterna att bidra till klimatomstÀllningen. HÀr framhÀvs en ökad biogasproduktion. Den hÀr sommarens extrema vÀdersituation har fört med sig problem för mÄnga matproducenter, men har ocksÄ inneburit en ny lÀrdom inför framtiden.Man Àr Àven inne pÄ att göra kvinnligt företagande mer synligt, att ge kvinnor samma möjligheter som mÀn. Det Àr en gammal vÀlklÀnd jÀmlikhetsfrÄga, men den behöver lyftas igen.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om