Chefen lämnar Campus Hultsfred

Pär Kågefors har lämnat sin tjänst som chef för Campus Hultsfred, för en ny roll som näringslivsutvecklare inom kommunen. Men – planer på att överge utbildningsfrågorna helt, det har han inte.

Pär Kågefors tackar för sig på Campus Hultsfred, men säger för den skull inte hej då till utbildningsfrågorna, men får möjlighet att jobba bredare med utvecklingsfrågor inom Hultsfreds kommun.

Pär Kågefors tackar för sig på Campus Hultsfred, men säger för den skull inte hej då till utbildningsfrågorna, men får möjlighet att jobba bredare med utvecklingsfrågor inom Hultsfreds kommun.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2018-10-09 08:00

Han tyckte det var läge nu, att ställa sin plats till förfogande efter tio år. Förändringens vindar blåser på Rock Cityområdet. I den nya organisationen, med all vuxenutbildning på en plats, hade han blivit administrativ chef för ännu fler anställda och det är inte riktigt hans grej, säger han själv.

– Jag ser fram emot att jobba mer med utvecklingsfrågor. Jag har ju jobbat med det även på Campus, även om det då handlat mer om att hitta nya utbildningar och samarbetspartners bland annat. Men nu, i min nya roll på utvecklingskontoret, får jag jobba med bredare utvecklingsfrågor än bara Campus. Biblioteksprojektet är ett exempel, och jag har utsetts till kommunens representant i Hultsfred Handel.

Officiellt har Pär Kågefors redan slutat, men han har lovat hjälpa till fram till nyår för att övergången ska gå så smidigt som möjligt när Campus blir Lärcentrum för all utbildning efter gymnasiet.

– Det var läge, nu söker man min efterträdare som får chans att vara med från början av det förändringsarbetet. Det blir ingen ny campuschef, utan mer en rektorstjänst vad jag förstår. Personligen tycker jag att jag kommit in bra på mitt nya jobb, jag tycker redan det är jätteroligt och jag kommer få mer nytta av mitt breda kontaktnät, inte bara på utbildningssidan, utan på olika myndigheter, både regionalt och nationellt. Det kommer jag använda ännu mer för att få till ännu mer bra saker som gynnar Hultsfreds kommun.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!