Chefen om vaccinationstakten: "Går sakta men säkert"

Bara 50 patienter har vaccinerats på hälsocentralen i Hultsfred sedan starten. I Mörlunda är det 75, men hälsocentralen där blir utan vaccin i nästa vecka.

Verksamhetschef Ann Arvidsson berättar att hälsocentralen i Hultsfred fått 25 doser vaccin i veckan sedan starten 21 januari. Under torsdagen väntas dubbla mängden.

Verksamhetschef Ann Arvidsson berättar att hälsocentralen i Hultsfred fått 25 doser vaccin i veckan sedan starten 21 januari. Under torsdagen väntas dubbla mängden.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2021-02-04 08:00

Ann Arvidsson, verksamhetschef på hälsocentralen i Hultsfred, beskriver att vaccineringen går "sakta men säkert".

Sedan starten den 21 januari har man fått 25 doser i veckan. Under torsdagen ska man få 50, som ges samma dag.

– Vi bokar in i huvudsak de med hemtjänst i ordinärt boende, som kan ta sig till hälsocentralen, deras hushållskontakter samt de i bostad med särskild service för vuxna – LSS varefter vi får bekräftat hur många doser vi får. Hittills är det i ganska små mängder. Vi har inte fått bekräftat när vi kan få en större mängd.

Hur tänker du kring att tillgången är så begränsad?

– Fördelen är att vi får tid på oss att få till bra ruiner och introduktioner så det blir tryggt och säkert för de som ska ge vaccinet. Men, självklar vill vi vaccinera våra kommuninvånare så snart som möjligt.

Under tiden pågår ett stort förberedelsearbete.

– Vi jobbar med att rekrytera vikarier, så vi står redo när vaccinet kommer i större mängder, säger Ann Arvidsson. Så här långt har vi åtta-nio som tackat ja. Vissa kan även ställa upp om helgerna – men det är aktuellt först när vi får större mängder som en plan B, om vi inte hinner med i veckorna.

Ann Arvidsson räknar med att få mellan 25 och 50 doser även nästa vecka.

I Mörlunda inleddes vaccineringen den 26 januari med 50 personer samma dag. 

– I veckan fick vi 25 doser, som gavs under tisdagen, säger verksamhetschef Helen Mattsson. Nästa vecka får vi inga doser till oss.

Karta: Hultsfreds hälsocentral
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!