Christer blev mördad

Den 13 februari ringde polisen på hemma hos Johnny Olsson i Målilla, hans bror hade hittats död i Marocko. Sedan den dagen har Johnny och hans fru Annelie kämpat med att få bukt på vad som egentligen hände, att han ramlade och dog trodde de aldrig på, utan ett mord fanns i tankarna ända från dag ett.

Johnny, Malin och Annelie Olsson är alla helt förtvivlade över Christers bortgång och det har varit en lång kamp för att få fram vad som egentligen hände. Det var ett mord och inte en fallolycka som det först sades.

Johnny, Malin och Annelie Olsson är alla helt förtvivlade över Christers bortgång och det har varit en lång kamp för att få fram vad som egentligen hände. Det var ett mord och inte en fallolycka som det först sades.

Foto:

Hultsfred2012-04-07 04:05


Christer Olsson som är uppväxt i Målilla hittades död i Marocko endast två dagar efter att han anlänt till landet. Att det var en fallolycka var den enda informationen brodern Johnny Olsson fick från polisen. Han skulle enligt uppgifter ha varit onykter och varit ute och gått utanför staden Marrakesh och sedan ramlat i en flodfåra.
- När UD sa att han stank sprit gick jag i taket, säger Johnny. Han var ju nykterist och hade inte druckit något på 15 år. Även det att han hittats en bit utanför staden på kvällen var också omöjligt, han var alldeles för lat för att gå så långt och för feg för att göra det på egen hand.

Varningsklockor
Det var många varningsklockor som ringde i Jonnys huvud, han förstod direkt att han inte hade ramlat, det var frågan om ett mord. Kampen om att få veta sanningen och vad som egentligen hänt började från dag ett.
- Christer var homosexuell och det vet jag att det inte är så acceptabelt i Marocko. Vi började fråga oss runt bland hans vänner och samlade information om vad som kunde ha hänt från flera olika håll.
All information som Johnny och hans familj hittade skickade de till polisen i Marocko men speciellt mycket hände inte under den första tiden.

Ville obducera
Kampen om vad som egentligen hänt var i full gång men de fick även kämpa för att få hem Christers kropp till Sverige för obduktion.
- Att kroppen skulle hem för obduktion var jag bestämd med, det var bara så, punkt slut.
Det dröjde innan kroppen kom till Sverige men väl här konstaterades att det fanns otaligt många sår på kroppen orsakade av ett trubbigt föremål och knivar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om