Cocosbollar och korv på stämningsfull marknad i parken

I hembygdsparken kunde man under söndagseftermiddagen hitta ostar, egenstöpta ljus och annat smått och gott. Det var nämligen dags för hembygdsföreningens årliga julmarknad i Hultsfred. Marschaller och granar med ljusslingor lös upp den mörka parken på den jullika kvällen.

Ett av marknadens stånd sålde cocosbollar, korv med mera.

Ett av marknadens stånd sålde cocosbollar, korv med mera.

Foto:

Hultsfred2016-12-12 16:00

Trotts regn och mörker var julmarknaden attraktiv för invånarna i Hultsfred och olika hemgjorda saker lockade många köpare. Den traditionella julmarknaden hölls för det femtonde året i rad. Tomten satt på sin vanliga plats i stallet och fick ta emot många nyfikna barn med deras önskelistor. De olika stugorna i parken hade varierande saker att erbjuda för dem som kommit dit, i en stuga hittade man tiotals olika modeller på stickade vantar. 

Egengjorda ljus

Centralt i parken fanns det en stor röd stuga, en stuga som lockade många besökare. Under dagen hade Sven Granevik läst upp julevangeliet inne i stugan, det fanns även många intressanta saker för dem som var shoppingsugna. I ett av rummen  fanns Maria Olsson ifrån Västervik med hennes hemmagjorda ljus. Maria gör sina ljus från grunden, hon använder sig av stearin och dekorerar även ljusen själv med hjälp av vax. Bordet Maria stod vid kryllade av olika variationer av ljus, några stod utplacerade som tomtar med sina röda tomteluvor. 

Det var många besökare på julmarknaden och de olika försäljarna berättade att besökarna hade kommit i jämna strömmar. Maria Olsson var förvånad över hur mycket folk som hade kommit, det var hennes första år på marknaden och hon var mycket nöjd med resultatet. 

Julstämningen på marknaden var oundviklig under söndagens sena timmar, det enda som fattades var snöns flingor i luften. Varje liten stuga var julpyntad och de flesta sakerna hade något med julen att göra. Den traditionella julmarknaden blev en härlig söndagsaktivitet för besökarna och bjöd på härlig julstämning. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om