Coop bröt med butikschefen: "Jag gick ut bakvÀgen"

Coop har valt att bryta med butikschefen Lotta Eliasson i Hultsfred. VD Richard Hedsand bekrÀftar att man inte gÄr vidare med anstÀllningen.

Coop i Hultsfred stÄr pÄ nytt utan butikschef, sedan man brutit med Lotta Eliasson som varit provanstÀlld och skulle gÄ över i "skarpt lÀge" pÄ mÄndag.

Coop i Hultsfred stÄr pÄ nytt utan butikschef, sedan man brutit med Lotta Eliasson som varit provanstÀlld och skulle gÄ över i "skarpt lÀge" pÄ mÄndag.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2020-06-04 20:00

– Det stĂ€mmer, men det Ă€r inget dramatiskt med det. Vi har bara valt att inte gĂ„ vidare efter provanstĂ€llningen, sĂ€ger Richard Hedsand, vd pĂ„ Coop Oskarshamn med omnejd ekonomisk förening.

Kan du sÀga nÄgot om anledningen?

– Jag har egentligen ingen kommentar till det, mer Ă€n att det inte förekommer nĂ„gra oegentligheter. Personen i frĂ„ga kommer frĂ„n en helt annan bransch, det var ett wildcard frĂ„n vĂ„r sida, och vi har kommit fram till att vi inte förlĂ€nger med henne.

Efter en och en halv mÄnads provanstÀllning skulle Lotta Eliasson gÄtt pÄ sin chefstjÀnst i "skarpt lÀge" pÄ mÄndag. IstÀllet fick hon, som hon sjÀlv sÀger, helt ovÀntat beskedet att Coop vÀljer att inte gÄ vidare med henne.

– Jag hade inte en aning om att de tĂ€nkte sĂ„ hĂ€r, jag har inte fĂ„tt nĂ„gon information om nĂ„gra brister, utan beskedet kom som en blixt frĂ„n klar himmel. Det blev jĂ€ttekonstigt, sĂ„ jag tog bakdörren ut, utan att sĂ€ga hej dĂ„ till personalen som varit helt fantastisk mĂ„ste jag sĂ€ga.

Fick du nÄgon förklaring till varför de valde att inte ge dig en tillsvidareanstÀllning?

– De menade att jag inte varit engagerad nog, sĂ„ uppfattade i alla fall jag det, sĂ€ger Lotta Eliasson. Jag har förvisso haft mina skĂ€l att vara ledig en del, men jag har Ă€ven jobbat över. SĂ„ det mĂ„ste vara nĂ„got annat, det förstĂ„r jag det.

Lotta Eliasson sÀger sig inte deppa för detta, utan hon ser det som att "stÀngs en dörr, öppnar sig andra".

– Det Ă€r upp till dem. Om jag inte stĂ€mmer överens med deras tĂ€nk ska jag inte jobba dĂ€r. Det jag kan tycka Ă€r synd, Ă€r att jag inte fick prova mina idĂ©er. Jag har ju varit under utbildning hela den hĂ€r tiden, men hade sĂ„ mycket planer, bland annat att nischa butiken och framhĂ€va Hultsfredsfestivalen.

Enligt Richard Hedsand Àr arbetet med att leta efter en ny butikschef redan igÄng och han tror sig kunna presentera ett nytt namn inom kort.

Är det svĂ„rt att rekrytera en chef till en liten ort som Hultsfred?

– Ja, det har varit lite komplicerat. Det har varit tunt i ansökningshögen till just Hultsfred, men nu har vi en person pĂ„ gĂ„ng. Nu vill vi verkligen ha en stabil lösning, sĂ„ lĂ€nge har vi en stĂ€llföretrĂ€dande chef som tar operativt ansvar.

Hur stÀller du dig till att Lotta beskriver beskedet som en "blixt frÄn klar himmel"?

– SĂ„ ser inte vi det, vi har hela tiden haft en löpande dialog. Utan det hĂ€r var inte vad vi letade efter.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!