"Ambitionen är att hitta en ny hyresgäst"

Den tidigare Coopbutiken på Aspedalsgatan står fortfarande tom, men det pågår ett arbete med att försöka hitta någon som vill flytta in.

Ambitionen är att hitta en ny hyresgäst som vill etablera sig. Det uppger Kevin Bell på Coop Butiker och Stormarknader i Stockholm. Han kan också berätta att det finns dialoger i gång.

Ambitionen är att hitta en ny hyresgäst som vill etablera sig. Det uppger Kevin Bell på Coop Butiker och Stormarknader i Stockholm. Han kan också berätta att det finns dialoger i gång.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2022-03-30 11:30

– Vi har personal som jobbar med det, säger pressansvarige Kevin Bell på Coop Butiker och Stormarknader i Stockholm. 

Han berättar också att det pågår dialoger på några håll, men att inget är klart ännu. Det finns några kontakter att odla vidare.

– Nej, det är samma läge nu som i januari, säger han. Men det är inte bra att lokalerna står tomma och vi har ambitioner att hitta någon som vill hyra i andra hand och etablera sig.

Coop Butiker och Stormarknader är ju själva hyresgäster i huset sedan man tog över Nettobutiken i Hultsfred för ett par år sedan. Och man "sitter fast" med ett långt hyreskontrakt.

– Så vi kommer att stå kvar som hyresgäst, säger Kevin Bell. Men vi är intresserade av att hyra ut i andra hand.

– Det gäller i åtta år till, säger Peter Lövgren på Cibus Fastigheter, som äger huset. 

Han ser naturligtvis också gärna att man hittar en hyresgäst till huset. Men bollen ligger hos Coop, anser han.

– Men vad jag vet är det inget nytt på gång just nu.

Det var i januari i år som Coop stängde butiken på Aspedalsgatan, efter en större omorganisation inom rörelsen. 

Den här lokalen ligger en liten bit från det nya handelsområdet, men den kan kanske ändå få lite draghjälp därifrån, hoppas Kevin Bell. Nu när butikerna öppnat, kan det "spilla över" till området runt omkring också, tror Kevin Bell, vars förhoppning är att läget blir mer attraktivt i framtiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!