Coronafri helg i vård och omsorg

Inga nya Coronafall har rapporterats inom vård och omsorg i Hultsfreds kommun, varken hos personal eller brukare.

Vaccinering rullar på. Den här veckan ska personalen ha fått sina första doser, och nästa vecka ska kommunen också vara klara med de äldre som ingår i uppdraget.

Vaccinering rullar på. Den här veckan ska personalen ha fått sina första doser, och nästa vecka ska kommunen också vara klara med de äldre som ingår i uppdraget.

Foto: Johan Nilsson/TT

Hultsfred2021-03-08 11:00

Det är heller inga smittspårningar i gång, och man väntar just nu inte på några provsvar från laboratoriet.

– Läget är både lugnt och stabilt just nu, säger socialchef Ann-Gret Sillén. Det känns bra.

Kan det rent av vara så att det värsta är över nu? Att ekluten är passerad?

– Det är nog för tidigt att säga ännu. Jag vågar inte riktigt hoppas på det.  Det är hög smittspridning i flera kommuner runt om oss, och det kan lätt komma att påverka oss också. Vi får passa på att njuta av lugnet så länge det varar.

Det betyder en del i sammanhanget att man kommit en bra bit på väg med vaccineringen. För boende på särskilda boenden och inom gruppbostäderna jobbar man med att få ut andradosen och vaccineringen av alla andra äldre som ingår i kommunens uppdrag beräknas vara klart i vecka 11.

När det gäller medarbetarna beräknas vaccinkampanjen vara klar den här veckan. Då har 79 procent av medarbetarna vaccinerats i första omgången.

Sedan blir det mellan nio och 12 veckors väntan på andra dosen, för de som fått AstraZenecas vaccin, som man i hög grad använt sig av för personalgruppen.

– Sedan är vi klara med vårt uppdrag, säger Ann-Gret Sillén, som dock inte fått någon framställan om hjälp med personal från Region Kalmar Län, som fortfarande har ett jättejobb framför sig.

Frånvaron bland personalen i vård och omsorg håller sig stabilt kring fem, sex procent. För årstiden normalt, som de säger på väderrapporten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!