Coronaläget hos socialförvaltningen: "Kämpat så länge"

"Coronaläget har förbättrats rejält för socialförvaltningen i Hultsfred. Både när det gäller personal och brukare."

Vaccineringen rullar på, även om det inte sker i den takt man tänkt sig. Men på det hela taget är läget lugnare på coronafronten just nu, sammanfattar socialchef Ann-Gret Sillén.

Vaccineringen rullar på, även om det inte sker i den takt man tänkt sig. Men på det hela taget är läget lugnare på coronafronten just nu, sammanfattar socialchef Ann-Gret Sillén.

Foto: Johan Nilsson / TT

Hultsfred2021-02-04 09:54

Det säger socialchef Ann-Gret Sillén i Hultsfred, i en uppdatering om läget i verksamheten just nu.

– I dagsläget har vi bara en brukare och en medarbetare som har konstaterad covid -19, säger hon. Så vi har det ganska lugnt nu.

Likaså är det lugnt på provtagningsfronten, man väntar på två provsvar när det gäller brukare och fyra bland personalen.

Frånvaron bland medarbetarna håller sig också på en rimlig nivå, sju procent cirka.

– Det är ganska lugnt just nu, säger Ann-Gret Sillén, som hoppas att det håller i sig. Men det är för tidigt att våga hoppas på att det värsta är över. Men det gäller att passa på att ta det lugnt nu. Det behöver personalen, de har gjort ett fantastiskt jobb och hanterat oro och skyddsutrustning. Och kämpat på så länge.

– Vaccination gällande medarbetare inom vård och omsorg fortlöper inte riktigt i den takt som var planerat, på grund av att kommunens företagshälsovård inte får fram det antal vaccindoser som man beställt säger Ann-Gret Sillén. Det beror på en lägre leveranser till Region Kalmar län. Men vi är beredda att ta emot ett högre antal doser när det blir möjligt.

På kommunens särskilda boenden och på gruppbostäderna löper vaccineringen på som planerat. Likaså hos de som har hemsjukvård i ordinärt boende. 

– För närvarande återstår det bara 17 brukare som ännu inte fått första dosen, säger Ann-Gret Sillén. Och på särskilda boenden pågår den andra dosen av vaccineringen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!