Coronasäkrat sportlov med många aktiviteter

Sportlovet är här. Något som nog är efterlängtat av många. Även om vårvärmen verka trycka på, så är det en rad vinteraktiviteter planerade i kommunen.

Skidåkning i Dackestupet i Virserum är ett av de populärare inslagen i fritidsgårdens sportlovssatsningar. I år erbjuder man 25 platser i backen.

Skidåkning i Dackestupet i Virserum är ett av de populärare inslagen i fritidsgårdens sportlovssatsningar. I år erbjuder man 25 platser i backen.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2021-02-22 08:00

Men – av kända pandemiskäl ser årets sportlovvecka annorlunda ut på många sätt. Fritidsgårdarna i Hultsfreds kommun satsar hårt på utomhusaktiviteter i år. Med skidåkning i Dackestupet, med pulkaåkning i Målilla och med skridskoåkning i Hultsfred, Virserum och Målilla.

– Det som är nytt för i år är att vi har infört anmälan till de olika aktiviteterna, säger verksamhetschefen för fritidsgårdarna Johanna Nilsson. Det är för att vi ska kunna ha koll på att det inte blir för många deltagare.

Till skidåkningen i Dackestupet finns en vana vid att behöva anmäla sig, där är det begränsat med platser. Det är ofta ett av de mest populära inslagen under sportlovet.

– I år har vi bokat för 25, säger Johanna Nilsson.

I och med att aktiviteter för barn och unga är undantagna från restriktionerna, under förutsättning att de genomförs på ett smittsäkert sätt, har det blivit möjligt för fritidsgårdarna att ordna aktiviteter även i år. Ett reducerat antal deltagare blir det även i onsdagskvällens LAN på fritidsgården. I vanliga fall brukar det finnas 40 platser, men i år blir det bara hälften av platserna.

Biblioteken i Hultsfred satsar digitalt och i samarbete med organisationen Hemkodat bjuder man in barn och unga till en specialkurs i Roblox, ett dataverktyg för att tillverka dataspel.

– Något vill vi göra när det är sportlov, även om vi har stängda dörrar här, säger Hampus Eriksson på biblioteket i Hultsfred.

– Vi kommer att köra två dagar, både måndag och tisdag.

Lönneberga-Silverdalen presenterar också ett sportlovsprogram med en rad olika aktiviteter för skollediga barn. Barnens Vasalopp körs på torsdag, om det bara finns snö kvar så det räcker.

– Vi kommer att köra på fotbollsplanen, säger Gunborg Nilsson som håller i trådarna.

– Men för säkerhets skull har jag en tipspromenad i beredskap.

Lista på sportlovsaktiviteter i Hultsfreds kommun:

Måndag:

Biblioteken: Hemkodat. Digital aktivitet för barn som vill göra dataspel.

Tisdag:

Skidåkning i Dackestupet

Onsdag:

LAN på fritidsgården i Hultsfred

Pulkaåkning i Målilla

Torsdag:

Barnens Vasalopp, Silvervallen i Silverdalen.Skridskor
Virserum: Ishallen 
Målilla: Bandybanan 

Söndag: 

Scouting med Lönneberga Silverdalen Scoutkår

I Silverdalen Lönneberga blir det skidåkning och pulkaåkning, skridskor med mera.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!