Då blir det sommarsimskola i Hultsfred

Under två veckor i sommar kommer det att hållas simskola utomhus i Hultsfred. För undervisningen står simlärarna Ebba Folkesson och Lollo Cronwall.

Simlärarna Ebba Folkesson och Lollo Cronwall är duon som roddar sommarsimskolan i Hultsfred.

Simlärarna Ebba Folkesson och Lollo Cronwall är duon som roddar sommarsimskolan i Hultsfred.

Foto: Privat

Hultsfred2023-05-25 05:00

Under vecka 26 och 27 anordnas sommarsimskola på två platser i Hultsfred kommun. Under förmiddagarna hålls det simundervisning på Kristinebergsbadet vid sjön Götteln i Hultsfred, medan eftermiddagsgrupperna håller till vid Hesjön i Målilla.

– Vi håller undervisning på två olika nivåer. En för dem som är nybörjare och behöver träna upp sin vattenvana, och en för dem som kommit lite längre, säger simläraren Lollo Cronwall.

Tillsammans med kollegan Ebba Folkesson är det hon som håller i sommarsimskolan.

undefined
Simlärarna Ebba Folkesson och Lollo Cronwall är duon som roddar sommarsimskolan i Hultsfred.

Tar ni emot barn även från andra kommuner?

– Ja just på sommarsimskolan gör vi det, vilket kan vara bra att veta. Det skiljer sig från den vanliga simskolan som vi annars brukar ha inomhus under kvällstid, där vi bara tar in barn från Hultsfreds kommun, säger Cronwall.

På sommarsimskolan är det inte bara att lära sig simtag som står i fokus, utan lärarna pratar också om allmänt vett kring vatten. Barnen får därför träna upp vattenvanan genom att testa sådant som att vara under vattnet eller hoppa från kanten för att kunna hantera att trilla i, och de får även lära sig hur de kan agera om de ser någon annan ramla i.

– Vi brukar ha en livräddningsdag där barnen får testa på saker som att kasta i en livboj och då pratar vi också om sådant som vikten av att inte gå och bada helt ensam. Det är viktigt att de får med sig en helhet.

undefined
Kristinebergsbadet är en av platserna för utesimskolan nu i sommar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!