Visst blir det en bal i år – med publik dessutom

Nu laddar man för en studentbal i stor stil i Hultsfreds gymnasium. Balkommittén, med Anesa Dreco i spetsen planerar för fullt pådrag, med publik och allt.

Anesa Dreco och Amira Abu Shosha jobbar för fullt med planeringen inför årets studentbal. Det är många detaljer som ska falla på plats när det väl gäller. Balen ska ju bli ett ljust minne för livet.

Anesa Dreco och Amira Abu Shosha jobbar för fullt med planeringen inför årets studentbal. Det är många detaljer som ska falla på plats när det väl gäller. Balen ska ju bli ett ljust minne för livet.

Foto: Privat

Hultsfred2022-02-18 18:00

– Ja, just nu ser det ljust ut, säger Anesa Dreco, och om det inte kommer några nya restriktioner som sätter stopp, är publiken välkommen. Men vi är i gång och planerar och vi vill ha en studentbal som blir ett minne för livet.

Dansen i år, blir liksom i fjol i Folkets Park, och precis som förra året kommer den att direktsändas.

– Det gör vi för att de som inte kan ta sig hit ska kunna följa balen, säger Anesa Dreco, som dock gläder sig över att kunna ha en livepublik på plats.

Förra året blev studentbalen en smula stympad på grund av coronarestriktionerna. Eftersom de satte stopp för folksamlingar fick det bli ett publikfritt evenemang, som intresserade fick följa på nätet. 

Datumet för årets studentbal är spikat till 28 maj.

– Så här långt har vi 30 par anmälda, men vi räknar med att det kommer till några flera innan det är dags, säger Anesa Dreco.

Efter dansen i Folkets Park förflyttar sig festligheterna till Hotell Ronja i Vimmerby, för den högtidliga och inte så lite glammiga studentmiddagen.

– Där finns ytorna vi behöver, säger Anesa Dreco.

– Här finns också möjligheten till det glitter och glamour som vi vill ha på balen. Tidigare har det alltid varit på Stadshotellet, men i år vill vi prova något nytt.

Och eftersom flera i balkommittén jobbar extra här, finns det goda chanser att påverka inredningen för kvällen tror hon.

Så hon ser fram mot en studentbal enligt konstens alla regler den 28 maj.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!