Räddningstjänsten diskuterar eldningsförbudet

Hultsfreds kommun har nu haft eldningsförbud i två månaders tid. Räddningstjänsten meddelar nu att man har täta diskussioner om förbudet ska upphävas eller ej.

Det gäller fortfarande att vara försiktig med brandfarliga produkter i skog och mark.

Det gäller fortfarande att vara försiktig med brandfarliga produkter i skog och mark.

Foto: Markus Danielsson

Hultsfred2023-07-26 18:00

Fredagen den 26 maj tog Räddningstjänsten i Hultsfreds kommun ett beslut om att införa eldningsförbud i hela kommunen. Två månader senare ligger beslutet fortfarande kvar, detta trots att det har kommit en del regn de senaste veckorna.

– Vi diskuterar fram och tillbaka om förbudet ska upphävas eller inte, säger Andreas Enberg, som är brandmästare vid Räddningstjänsten i Hultsfreds kommun.

undefined
Det gäller fortfarande att vara försiktig med brandfarliga produkter i skog och mark.

Hur ser räddningstjänsten på den, stundtals rikliga nederbörden, som har fallit över Hultsfreds kommun under framförallt juli månad? 

– Problemet med regnet är att det inte alltid kommer lika mycket nederbörd i de olika delarna av kommunen, fortsätter Andreas Enberg angående det två månader långa eldningsförbudet.

Enberg säger vidare att han och den övriga personalen inom räddningstjänsten än så länge inte har fått in så många synpunkter kring förbudet från allmänheten. Hans bild är att de allra flesta verkar finna sig i det rådande läget.

– Vi har haft ett enda fall där en person eldade trots förbudet. I det fallet blev det en polisanmälan men mer än så vet jag inte, fortsätter brandmästaren.

undefined
Räddningstjänsten i Hultsfred diskuterar kontinuerligt hur man ska göra med det rådande eldningsförbudet.

När kan det tidigast bli aktuellt att häva det rådande eldningsförbudet i Hultsfreds kommun?

– Tidigast under nästa vecka skulle jag tro. Nu till helgen ska det ju tydligen bli varmare igen, det är lite knepigt med den här växlande väderleken som vi har just nu, säger Andreas Enberg avslutningsvis.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!