Då öppnar Byggmax sin nya butik i Hultsfred

"Vi ser fram mot att öppna vår nya butik i Hultsfred". Det säger Alexander Karijord, regionchef på Byggmax.

Till våren kommer Byggmax att öppna sin nya butik på handelsområdet i Hultsfred. Det meddelar företaget, och det stora köpcentrat börjar ta form på allvar redan nu.

Till våren kommer Byggmax att öppna sin nya butik på handelsområdet i Hultsfred. Det meddelar företaget, och det stora köpcentrat börjar ta form på allvar redan nu.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2021-10-11 09:11

Våren 2022, alltså om bara några månader kommer Byggmax att öppna i Hultsfred. Det är en rejäl satsning som görs. Den nya butiken kommer att bli på 1 600 kvadratmeter. Plus ytterligare 4 300 kvadratmeter utomhus.

– Det ger kunderna gott om plats att röra sig på området, säger Alexander Karijord. Det blir ännu enklare att handla byggvaror till det egna drömprojektet.

Johan Erlandsson, vd på Famera Fastigheter som bygger upp handelsområdet Knekten, som det kallas är också nöjd.

– När vi fick klart med Byggmax till vår handelsplats lade vi samtidigt till den sista pusselbiten för en perfekt mix av aktörer, säger han. Som hyresvärd känns det tryggt att teckna avtal med en så stark aktör.

Något datum för öppnandet är inte satt ännu. Men Alexander Karijord lovar att komma igen så fort det är bestämt. Men någon gång under våren blir det, lovar han.

Som regionchef i sydost har han hand om en rad varuhus i sydöstra Sverige och Hultsfred är det senaste i raden att byggas av den expansiva kedjan. Men om det kan bli aktuellt på fler ställen i området kan han inte säga så mycket om i nuläget.

– Det är många parametrar som vi tar hänsyn till vid etableringar, säger han. 

Han vill heller inte säga något om i vilken mån etableringen i Hultsfred påverkar Mariannelundsbutiken.

– Den tillhör en annan region, säger Alexander Karijord, så det vet jag inte. Jag vet bara att den butiken går riktigt bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!