Då öppnar Hagadal som vanligt igen

Simhallen i Hultsfred återgår till ordinarie verksamhet efter att ha varit stängd i ett och ett halvt år. "Det känns lite nervöst"

Helena Engström är simlärare på Hagadalsbadet. Nu inför öppningen och en återgång till det normala "är det lite nervöst, men framförallt jättekul", säger hon.

Helena Engström är simlärare på Hagadalsbadet. Nu inför öppningen och en återgång till det normala "är det lite nervöst, men framförallt jättekul", säger hon.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2021-08-10 13:08

Från och med den trettionde augusti kommer simhallen Hagadal i Hultsfred helt att återgå till ordinarie öppettider. Men redan den 16 augusti kommer verksamheten att öppna lite försiktigt. Det blir två pass om dagen– ett på förmiddagen och ett på eftermiddagen. Det är beskedet efter från Hultsfreds kommun efter ett beslutsmöte som hölls under tisdagsförmiddagen.  

– Vi kommer att lägga ut aktuella öppettider på hemsidan under tisdagen. Anledningen till att vi inte kan ha fullt öppet är främst på grund av att simskolan är i gång. Att dela upp dagarna i två pass minskar också antalet besökare, säger Tommy Carlsson, fritidskonsulent på Hultsfred kommun. 

Hur förbereder ni er för att öppna igen efter den långa nedstängningen?

– Vi förbereder oss på en återgång till det normala. Efterfrågan är stor – både bland våra stammisar och allmänheten. Vi öppnar också vårt gym lite smått den 16 augusti. Även det kommer att återgå till ordinarie öppettider från och med måndagen den 30 augusti.

– Men vi kommer att tillhandahålla handsprit och uppmana besökarna att hålla avstånd, trots att simhallarna inte längre omfattas av restriktionerna. Om vi skulle se att det är för mycket folk i lokalen kommer vi att stänga insläppet, men det är inte sannolik att det kommer att behövas eftersom lokalerna är så stora.

Helena Engström är simlärare på Hagadal och har precis som resten av oss påverkats av pandemin. Det senaste ett och ett halvt året har minst sagt varit annorlunda.

– Simhallen har ju varit stängd under hela pandemin så vi har inte kunnat hålla simskola som vanligt. Men skolorna har haft sin simskoleverksamhet inne på hallen så under våren har det då och då varit barn här. Vi som jobbar på simhallen har fått jobba med helt andra saker, mycket åt bland annat föreningslaget. Jag har till exempel målat om Folkets Hus i Silverdalen i sommar. Men så har vi haft simskola i Gnöttlen och Hesjön så lite som vanligt har det varit.

Hur känns det inför öppningen?

– Det är väldigt kul, men det känns också lite nervöst. Nu gäller det att tänka till. Inte stå näsa mot näsa med eleverna. Se till att folk håller avstånd och spritar händerna ordentligt. Men, bland simlärarna i Sverige har inte så många varit sjuka. Jag tror att det beror på att renligheten är en så viktig del av rutinerna i en simhall, därtill renar kloret lite det med.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!