Dackestop centrum för kulturmiljövård

Hultsfreds kommun har långtgående planer på att göra Dackestop till ett centrum för kulturmiljövård för hela Småland. Därför samlades representanter från länsstyrelserna i de tre Smålandslänen, regionförbundet och Linnéuniversitetet under gårdagen för att dra upp riktlinjerna för projektet.

Lars Rosander, Christina Brandt och Carl Samuelson vill göra Dackestop till ett centrum för kulturmiljövård.

Lars Rosander, Christina Brandt och Carl Samuelson vill göra Dackestop till ett centrum för kulturmiljövård.

Foto:

Hultsfred2011-05-05 06:25


I början av året antog riksdagen EU:s landskapskonvention som syftar till att förbättra skydd, förvaltning och planering av europeiska landskap.
Först ut att jobba med konventionen i Sverige blir Småland och tanken är att arbetet ska utgå från Dackestop.
Det är Hultsfreds kommun tillsammans med Carl Samuelson som varit initiativtagare till att Småland nu blir först i landet med att jobba med den Europeiska Landskapskonventionen.
- Alla inblandade parter är jätteintresserade av projektet och de har utryckt sin uppskattning över att Hultsfreds kommun tagit initiativet i frågan, säger Christina Brandt, kultur- och fritidschef.

Tillsatt arbetsgrupp
Under gårdagen stod kommunen som värd för ett upptaktsmöte på Dackestop där man bland annat bjudit in representanter från Smålands länsstyrelser, Linnéuniversitetet och regionförbundet.
- Vi har i dag enats om att sätta samman en arbetsgrupp som under de närmaste månaderna ska jobba med att hitta finansiering till projektet och dra upp riktlinjerna för det fortsatta arbetet. Vår tanke är att det ska bli en långsiktig verksamhet, med Dackestop som bas då det ligger strategiskt till där de tre Smålandslänen möts, berättar kommunalrådet Lars Rosander.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om