Dackestupet öppnade för säsongen

Äntligen ligger snön djup i Dackestupet och det medförde att Hjortens SK under den gångna helgen kunde starta liften i backen för skidsugna besökare.

Emmelie Bergström från Målilla tog med sig dottern Nova Kängström till Dackestupet för att åka skidor.

Emmelie Bergström från Målilla tog med sig dottern Nova Kängström till Dackestupet för att åka skidor.

Foto:

Hultsfred2012-02-06 07:12


Årets vinter har verkligen låtit vänta på sig till förtret för Hjortens SK i Virserum.
Men under lördagen kunde de äntligen öppna upp Dackestupets skidanläggning för säsongen och det var många som passade på att ta sig ett första åk utför i vinter.
En av besökarna var Emmelie Bergström från Målilla som tillsammans med dottern Nova kastade sig ut i pisten.
- Vad vi har väntat! Nu hoppas jag att snön ligger kvar i många veckor så vi får många härliga skiddagar i backen. Jag hoppas också att backen håller till sportlovet för barnens skull, säger Emmelie Bergström innan hon susar ner för backen.

Orolig väntan
Det har varit några oroliga månader för medlemmarna i Hjortens SK. För inledningen av vintern har varit rekordmild och det såg länge ut som om det inte skulle bli tillräckligt kallt för att starta snökanonerna.
Men för två veckor sedan började kvicksilvret i termometern att leta sig under nollstrecket och man kunde äntligen trycka på startknappen för att starta tillverkningen av konstsnön.
- Det har varit lite nervöst de senaste månaderna med tanke på att vi har gjort stora investeringar i anläggningen under sommaren som har tärt på ekonomin. Vi har bland annat sprängt och schaktat bort 3 000 kubikmeter med jord och sten från liftgatan för att få en bättre lutning, säger Esbjörn Nilsson från Hjortens SK.

Många veckor
Nu hoppas vi på att kunna ha backen öppen i många veckor. Först och främst riktar vi in oss på att ha öppet över sportlovet men en önskan skulle vara att kunna ha igång anläggningen i åtta veckor för att få de där härliga skiddagarna under vårvintern, fortsätter Esbjörn Nilsson Schultz.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om