Dag-Otto dyker upp i Södra Vi

Det är mycket troligt att "bevbäaen" Dag-Otto dyker upp i Södra Vi, när Jojje Jönsson och de övriga i Nöjeskarameller gästspelar på Nöjespumpen 30 mars.

Jojje Jönsson sätter full fart med sin trimmade permobil mot Södra Vi, med föreställningen Nöjeskarameller.

Jojje Jönsson sätter full fart med sin trimmade permobil mot Södra Vi, med föreställningen Nöjeskarameller.

Foto: Bo Håkansson

Hultsfred2019-02-05 19:30

– Ja det går nog inte att undvika att Dag-Otto dyker upp någonstans i föreställningen, säger skådespelaren Jojje Jönsson, som annars hör hemma på Vallarnas Friluftsteater i Falkenberg där den ovanlige brevbäraren utan R är en av favoriterna.

Även om han numera håller en ganska låg profil på Vallarna, är han inte pensionerad helt och hållet.

– Han håller sig till Kungliga Svenska Postverket, säger Jojje Jönsson. Postnord vet han inte vad det är. Och det trots att han på sociala medier rent av har blivit föreslagen som både ny postgeneral och som statsminister i Sverige.

– Det var när regeringskrisen var som värst, säger Jojje Jönsson. Och han kunde tänka sig att ställa upp om ingen annan ville...

Buskiskollegorna i showen Nöjeskarameller, Willy Björkman (känd från TV 4:s "Bygglov"), Håkan Vindahl och Anders Jönsson, och Mikael Jönsson kommer att servera en fartfylld show med mycket humor, och mycket musik.

– Håkan Vindahl var med i "Sikta mot stjärnorna" som Tommy Körberg för några år sedan och han har en pipa som heter duga.

Dessutom har Jojje Jönsson frun Matilda Jönsson med i gänget också

Mellan jul och nyår har Jojje Jönsson spelat revy i Karlshamn nere i Blekinge och det var där idén om en turné norröver föddes. Södra Vi och Vetlanda står på turnéplanen i våra trakter.

– Föreställningen Nöjeskarameller bygger den här revyn, berättar Jojje, de har hållit på i 17 år nu, så det finns en hel del att ösa ur. Så jag ser fram mot en riktigt go' kväll i Södra Vi.

– Det har gått riktigt bra när vi har spelat nere i Blekinge, säger han, så nu ska det bli spännande att se hur det går hem i Småland.

Samtidigt laddar Jan och de andra i gänget bakom Vallarnas friluftsteater för sommarens lustspel. Och det kommer att bli något utöver det vanliga.

Nu i sommar återförenas Stefan och Krister. Gerhardsson och Classon i efternamn. Stefan är med på scenen och Krister Klasson som manusförfattare.

Årets buskisföreställning på Vallarna heter Stulen kärlek.

– Krister skrev den till Laila Westersunds comeback i Göteborg 2004, säger Stefan Gerhardsson, och sedan dess har den legat i vårt arkiv, tills vi insåg att dagens publik borde se den. Så nu är den omformulerad och nutida.

Bland annat ska pensionärsparet köra trimmad permobil, Siv Carlsson kan flyga in på scenen och det blir första Stefan och Krister-förställningen där en mobiltelefon av visst märke används på scenen.

Två välkända nyllen. Stefan och Krister jobbar ihop igen, med sommarens buskis på Vallarna i Falkenberg.
Två välkända nyllen. Stefan och Krister jobbar ihop igen, med sommarens buskis på Vallarna i Falkenberg.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!