Dags för Summermeet i Hultsfred i morgon

Det kommer att brumma rejält på flygplatsen i Hultsfred nu på lördag. Det är dags för Summermeet. Det är dagen då snabba bilar står i fokus ordentligt. Både på längden och på tvären, så att säga. För det blir dubbla tävlingar. Både dragracing och drifting.

Det blir racing på både längden och tvären på lördag, när Hultsfreds Motorklubb arrangeras Summermeet på flygplatsen.

Det blir racing på både längden och tvären på lördag, när Hultsfreds Motorklubb arrangeras Summermeet på flygplatsen.

Foto:

Hultsfred2017-06-02 17:20

Så blir det förstås utställningar av både bilar, motorcyklar och annat spännande. Allt för att skapa en riktig motordag.

Dragracingen för dagen är öppen för de flesta sorters bilar, antingen det är renrasiga dragracers eller om någon vill prova vad privatbilen går för på 402 meter.

– Till och med elbilar är välkomna, säger ordförande i Hultsfreds Motorklubb Ronny Olsson. Om det nu till äventyrs finns någon som vill prova.

Drifting är den just nu snabbast växande grenen inom bilsporten och vid en körning här för leden hade man 76 startande, och hoppas förstås på minst lika många den här gången.

Det är en bit i mellan dragstripen och driftingbanan, rent av ett par kilometer. Men för att publiken lätt och smidigt ska kunna ta sig mellan banorna har arrangörerna satt in pendelbussar. Vilket spar både tid och energi för besökarna.

Arrangörer för Hultsfred Summermeet är som alla år tidigare Hultsfreds Motorklubb, som för övrigt fyller 10 år i år.
Ett jubileum som förstås kommer att uppmärksammas under Summermeet.

Men på vilket sätt, är en väl förborgad hemlighet.
– Vi får se vad det blir, säger Ronny Olsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om