Hotellet söker begagnade cyklar för nytt projekt

Hultsfred har länge saknat någonstans där man kan hyra, eller låna cyklar. Det vill Christian Ryning på Palace Hotell ändra på.

"Vi vet ju att vi med små medel kan åstadkomma storverk" säger Christan Ryning på Palace Hotell. Som till exempel att starta en cykelutlåning för att visa turisterna den vackra naturen i Hultsfred.

"Vi vet ju att vi med små medel kan åstadkomma storverk" säger Christan Ryning på Palace Hotell. Som till exempel att starta en cykelutlåning för att visa turisterna den vackra naturen i Hultsfred.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2023-03-07 10:51

Han går ut i ett upprop på sociala medier och hör sig för om det finns några som har gamla cyklar som bara står och som inte används, och som de kan tänka sig att skänka till projektet.

– Vi skulle behöva få inom kanske 15 cyklar, säger han.

Tanken med projektet är att öppna möjligheten för både turister och andra att låna en cykel, och ge sig ut för att uppleva naturen, de slingriga grusvägarna, skogarna, de öppna landskapen. 

– De flesta kommer ju hit med bil, men man upplever naturen bättre på cykel, säger han.

Dessutom finns det ju tillfällen när man inte vill ha bilen med sig.

Idén till satsningen spånades fram vid ett möte med kommunen, berättar Christian Ryning. Och när han kom hem därifrån tog han tag i frågan och gjorde ett upprop på sociala medier.

– Det är inte bara för hotellets gäster vi gör det här, säger han, utan vem som helst kan låna en cykel. Det ska heller inte bli någon regelrätt cykeluthyrning, utan kommer att handla om en rent symbolisk kostnad.

Christian Ryning tänker sig driften av cykelutlåningen som ett samarbetsprojekt.

– Smalspåret har ju ungdomar som hyr ut dressiner i sommar, säger Christian Ryning, och de kan säkert ordna utlåningen också.

Cyklarna behöver en del service också, och den hoppas man få hjälp med av föreningslaget.

– Vi måste hitta på sätt att överraska de som besöker oss, säger Christian Ryning, som hoppas att cykelutlåningen ska slå väl ut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!