Därför grävs det i Köpingsparken igen

Gräsmattan i Köpingsparken är uppgrävd igen. Nu, ett år efter invigningen av temalekparken är jobbet att bygga en offentlig toalett igång.

Parkleden är avstängd under ett par dagar medan vatten och avlopp dras fram till den nya offentliga toaletten i Köpingsparken.

Parkleden är avstängd under ett par dagar medan vatten och avlopp dras fram till den nya offentliga toaletten i Köpingsparken.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2021-09-22 14:00

– Upphandlingen av toalettbyggnaden och bygglovet har dragit ut på tiden, säger Jens Karlsson, projektchef på ÖSK, som förklaring till varför det inte gjorts tidigare.

Men nu är jobbet i alla fall igång. Och den nya bekvämlighetsinrättningen kommer på plats inom kort och förhoppningen är enligt Jens Karlsson att den ska vara klar att ta i bruk under oktober månad.

När den blir klar ska den bli liknande den som installerats i Målilla nyligen. Tanken är sedan att den ska serva hela Hultsfreds centrum, från resecentrum till centrumhandel.

Förutom det, kommer det också att bli en del kompletterande insatser i lekparken. Som ett schackspel, mer planteringar bland annat.

I samband med uppdraget att bygga den här toaletten, och uppgradera parken, gavs också ett uppdrag till AB Hultsfreds Bostäder att riva den gamla järnvägsstationen. En byggnad som visserligen är ett av de äldsta husen i centrum. Men som är i synnerligen dåligt skick. Bland annat är några av golvbjälkarna knäckta. Byggnaden är också förändrad genom tiderna och det ursprungliga utseendet finns bara kvar på bild. Och någon direkt nytta av huset ser inte kommunledningen.

Enligt kalkylen för parken räknar man med en kostnad på runt 600 000 för toalett och annat. Vidare kostar det 300 000 kronor att riva den lilla stationsbyggnaden.  Sedan räknar man med lite tillkommande uppgifter så hela satsningen väntas gå lös på 1,1 miljoner totalt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!