Mordutredningen i Hultsfred har lagts ner

I somras startades en mordutredning i Hultsfred efter att en äldre kvinna hittats död i en bostad. Nu har utredningen lagts ner. "Jag kan inte visa att det är ett brott som har begåtts", säger kammaråklagare Linda Caneus.

Mordutredningen inleddes i slutet av juni efter att en kvinna hittats död i en bostad i Hultsfred.

Mordutredningen inleddes i slutet av juni efter att en kvinna hittats död i en bostad i Hultsfred.

Foto: Jimmy Larsson

Hultsfred2024-09-04 21:00

Den 29 juni larmades polis och ambulans till bostaden i centrala Hultsfred. Enligt polisen fanns oklara omständigheter kring dödsfallet, därför startades en mordutredning.

En man som befann sig i bostaden greps och anhölls, på sannolika skäl misstänkt för mord, men försattes senare på fri fot.

Den misstänkte släpptes efter bara några dagar. Hur mycket utredningsarbete gjordes under sommaren?

– Det gjordes väldigt intensivt arbete den första tiden. Sedan under sommaren har vi väntat på det slutgiltiga obduktionsprotokollet. Vi hade fått ett preliminärt när jag släppte honom, säger Linda Caneus.

Rättsläkarna som undersökte kroppen kom fram till att dödsorsaken var hjärnblödning.

– Det var en större blödning i hjärnan som mycket väl kan ha orsakats genom ifall, alltså att man har ramlat, säger Linda Caneus.

Men det gick inte att fastställa att det var ett fall som orsakade hjärnblödningen?

– Jo, om jag minns det rätt skrev rättsläkaren just på det sättet, att det kan mest troligt ha orsakats genom ett islag i fall – att man har ramlat i marken eller ramlat mot något bord eller stol och slagit i huvudet.

Linda Caneus är inte på kontoret när Vimmerby Tidning pratar med henne, hon har därför inte detaljerna framför sig. Men bedömningen är alltså att det troligtvis finns en naturlig förklaring till dödsfallet.

– Jag lade ner förundersökningen direkt när jag fick det slutgiltiga protokollet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!