Därför stänger Maria sin butik: "Inte ett lätt beslut"

Maria Olsen stänger sin butik i centrala Hultsfred efter mindre än ett år. "Det har inte varit ett lätt beslut", säger hon.

"Jag tycker att det är svårt att stänga, för jag vet att det kommer att bli saknat här", säger Maria Olsen.

"Jag tycker att det är svårt att stänga, för jag vet att det kommer att bli saknat här", säger Maria Olsen.

Foto: Jimmy Larsson

Hultsfred2024-06-28 16:00

I höstas flyttade Maria Olsen butiken Downunderwear, som hon startade hemma i villan för två år sedan, till en butikslokal på Västra Långgatan.

Där har hon bland annat sålt underkläder och behåar. Men nu har hon sagt upp lokalen i centrum och stänger butiken i slutet av juli.

– Jag kommer att rea ut så mycket som möjligt den här månaden.

Den 26 juli är sista dagen som butiken är öppen.

– Men håll ett öga på flaggan.

Hon berättar att många kunder är ledsna för att butiken ska stänga. 

– Det är jättemånga som tycker att det är jättetråkigt. Vi har äntligen hittat vår behåbutik, säger de. De får en service som de är jättenöjda med. Jag vet att jag har en plats i Hultsfred med det jag håller på med, säger hon och tillägger att det samtidigt är svårt för butiker att överleva på mindre orter.

Hade du väntat dig att det skulle gå bättre än vad det har gjort?

– Nej, egentligen inte. Det går ju. Det är hur jag bor och lever som inte fungerar. Jag är borta minst fyra månader om året. Det är svårt att ratta en butik då, säger Maria Olsen som delar sin tid mellan Sverige och Australien.

Efter att butiken stängts reser hon till Australien och stannar där i två månader. När hon återvänder till Hultsfred planerar hon att sälja överblivna varor från butiken hemma i villan.

– Jag kommer att öppna när jag kommer tillbaka från Australien. Men jag får se hur mycket rullning jag har när jag kommer tillbaka – om jag bestämmer mig för att ta in nya varor eller bara låta det jag har gå ut genom dörren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!