De fick besök av tv-teamet från "Allt för Sverige"

"Allt för Sverige" spelade in ett avsnitt i Hultsfred i veckan. Vimmerby Tidning har pratat med flera lokala profiler som fick besök av tv-teamet. "De filmade nere på vår strand", säger Rickard Hägglund på Hultsfred Strandcamping.

Rickard Hägglund och Erica Hammarlund träffade programledaren Anders Lundin i samband med tv-inspelningen på Hultsfred Strandcamping.

Rickard Hägglund och Erica Hammarlund träffade programledaren Anders Lundin i samband med tv-inspelningen på Hultsfred Strandcamping.

Foto: Privat

Hultsfred2024-05-23 17:30

Nyheten i korthet

  • Tv-programmet "Allt för Sverige" spelade in ett avsnitt i Hultsfred med amerikanska deltagare som fick prova på att spela instrument i den lokala musikskolan.
  • Tv-teamet gästade även Hultsfred Strandcamping, där en utslagstävling filmades, och besökte puben på Hotell Hulingen.
  • Programmet kommer att sändas i SVT i höst.

Som vi tidigare har berättat filmades ett inslag till det populära tv-programmet på Tors Plan i Hultsfred, där programledaren Anders Lundin spelade blockflöjt inför de amerikanska deltagarna.

Därefter åkte tv-teamet vidare till Hultsfreds musikskola.

– De var här och gjorde en inspelning med åtta amerikaner som fick en instrumentallektion på trumpet, flöjt och klarinett, säger Thomas Åstrand, verksamhetschef för musikskolan.

undefined
Elever från årskurs 2 och 3 på Silverdalens skola spelade musik tillsammans med amerikanerna. Här är eleverna på väg till tv-inspelningen på Hultsfreds musikskola.

Han berättar att de ville besöka en kommunal musikskola och träffa elever som spelar instrument.

– Turligt nog har vi en jättefin klassorkester på Silverdalens skola. Det är 19 barn som vi träffar varje vecka. De blev tillfrågade om de kunde tänka sig att vara med och spela med amerikanerna, och det ställde de upp på.

Tv-inspelningen skedde i musikskolans lokaler i Hultsfred på tisdagseftermiddagen. Amerikanerna delades först upp i tre olika grupper som fick lära sig att spela några toner på flöjt, klarinett eller trumpet.

– Sedan omsatte vi det till att prova på att spela i orkester med alla barnen. Barnen var med på grupplektionen också och hjälpte till att instruera de vuxna. Sedan utmynnade det i en konsert som vi spelade för Anders Lundin.

undefined
"Det var jättetrevligt och jätteroligt. En annorlunda dag i livet", säger Thomas Åstrand, verksamhetschef för Hultsfreds musikskola.

Amerikanerna lärde sig snabbt att spela sina instrument.

– Vi hade bara lite över en timme på oss att repetera i grupperna på respektive instrument. De lyckades lära sig det vi önskade, och sedan gjorde vi konserten. Men det var tufft för dem, för det är tufft att jobba så intensivt. Men med hjälp av barnen och mina duktiga lärare lyckades vi få ihop det hela, säger Thomas Åstrand och fortsätter:

– Det var en mycket trevlig dag. Eleverna tyckte att det var jättespännande att få vara med om det här.

Enligt uppgift ska amerikanerna ha övernattat på Hotell Hulingen, men det är ingenting som hotellägaren Putte Svensson Sahlin kan bekräfta, eftersom de aldrig kommenterar vilka gäster som bor där.

undefined
Putte Svensson Sahlin och Jenny Svensson Sahlin äger Hotell Hulingen, som också fick besök av "Allt för Sverige".

Däremot berättar han att både tv-teamet och deltagarna gästade musikhotellet.

– De besökte puben under en spelning med Dimpker Brothers och Indigo Echoes. Sedan har jag ingen aning om det kommer med i programmet eller inte, säger Putte Svensson Sahlin som är nöjd med besöket från "Allt för Sverige".

– Det var jättebra, jag gillar programmet. Alltid när SVT gör någonting brukar det bli bra.

Under dagarna i Hultsfreds kommun ska tv-teamet även ha spelat in ett inslag i Lönneberga, där en av deltagarna har sina rötter.

Dessutom filmades en utslagstävling, som slutade med att en av amerikanerna fick lämna programmet, på Hultsfred Strandcamping.

Rickard Hägglund, som driver campingen tillsammans med Erica Hammarlund, berättar att tv-teamet hörde av sig för ett par veckor sedan.

– De ville ha någon fin omgivning att filma på, säger han.

undefined
Rickard Hägglund och Erica Hammarlund träffade programledaren Anders Lundin i samband med tv-inspelningen på Hultsfred Strandcamping.

Rickard Hägglund tror inte att campingen kommer att synas särskilt mycket i programmet, som sänds i SVT i höst.

– Men de som känner till stranden kommer att se att det är från Hultsfred.

Testade deltagarna ert våffelkafé?

– Det är bara öppet på helgerna, så det blev lunch från Hulingen i stället.

I samband med inspelningen fick Rickard Hägglund och Erica Hammarlund träffa Anders Lundin, som även är programledare för "Robinson" i TV4.

– Det var roligt. Vi följer själva "Robinson". Jag tycker att "Allt för Sverige" är väldigt trevligt också.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!