Lokala föreningar tjänade mycket pengar: "Fantastiskt"

Föreningarna i Hultsfreds kommun brukar vara duktiga på att panta burkar och flaskor. 2022 var inget undantag.

Det lönar sig att panta burkar. Fråga bara föreningarna i Hultsfreds kommun, som drog in tiotusentals kronor under 2022.

Det lönar sig att panta burkar. Fråga bara föreningarna i Hultsfreds kommun, som drog in tiotusentals kronor under 2022.

Foto: Arkiv

Hultsfred2023-01-18 09:34

Returpack/Pantamera har släppt nya siffror som visar att föreningarna i Kalmar län tjänade sammanlagt 603 664 kronor förra året genom att panta. På topplistan kommer sex av tio föreningar från Hultsfreds kommun.

Lokalt var Virserums SGF allra bäst – med cirka 34 000 insamlade burkar och flaskor.

– Vi har två pantstationer, en vid ishallen och en vid Ica-affären. Ibland blir det fullt ganska snabbt. Sedan fyller vi många säckar i samband med den årliga mc-träffen, säger Thomas Uebel i VSGF.

Vad betyder de här pengarna?

– Det är ett värdefullt tillskott för föreningen. Bland annat går en del av pantpengarna till ungdomsverksamheten. 

Här är de övriga fem lokala föreningarna som tar plats på topplistan:

• Målilla GoIF Fotboll 33 524

• Järnforsens AIK 28 250

• Hultsfreds HF 20 250

• IF Hebe 16 555

• Rosenfors IK 16 400

Statistiken omfattar resultatet i Föreningskampen. I Kalmar län var RM/SSG IF Ungdom i Mörbylånga överlägsen etta, med drygt 85 000 insamlade burkar och flaskor. Virserum hamnade på tredje plats, precis före Målilla.

– Det är fantastiskt att så många föreningar väljer att samla in pant som ett sätt att få in pengar till föreningskassan, samtidigt som de gör en fin insats för miljön. Efter de tuffa pandemiåren med inställda cuper och sammankomster ser vi nu att aktiviteten är i gång igen ute i föreningarna, vilket känns riktigt bra, säger Carita Classon, produktchef på Returpack, i ett pressmeddelande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!