De julmyste med hoppning i stallet

Nu har man firat in julen också i stallet, hos Hultsfredsbygdens Ridklubb. Julshowen byttes mot julklappshoppning, som inte blev mindre poppis.

Linnéa Wainebro med Mollan och Raffie, som dagen till ära gick in i rollen som renar.

Linnéa Wainebro med Mollan och Raffie, som dagen till ära gick in i rollen som renar.

Foto:

Hultsfred2018-12-16 15:00

Det är egentligen tradition att klubben ordnar en julshow, som för att avsluta säsongen. Men styrelsemedlemmarna är bara tre numera, därför kändes en så pass tidskrävande aktivitet lite övermäktig. Men Elin Wainebros initiativ att ordna en julklappshoppning istället blev minst lika populär, med deltagare från yngsta Joline Lundberg till stallets veteran Carina Johansson, som var äldst med sina 63 år.

– Vi har haft sammanlagt 22 starter i dag, så intresset blev över förväntan, säger Elin Wainebro. Både privatryttare och de som hyrt ridskolehästar, så vi är verkligen jättenöjda över att så många kom i dag.

Med ett inledande Luciatåg, glitter på tränsen och tomteluvor på hjälmarna höjdes julstämningen lite extra. Ja, hästarna Mollan och Raffie gick till och med in i rollen som tomtens renar dagen till ära. Och är det julklappshoppning ska det förstås ligga klappar under granen. Den som hade med sig en julklapp fick lov att välja en annan efter att ha kommit i mål i någon av de nio klasserna. Från bom på marken till 110 centimeter.

Men det var nog ändå rosetterna som lockade mest, trots allt. De allra flesta noterades för en felfri runda. Caroline Johansson exempelvis, som är rätt ny i klubben och hade hyrt en ridskolehäst för att också kunna ställa upp.

– Det här var min andra tävling bara, men det gick jättebra. Jag trivs jättebra här i stallet, sa hon nöjt.

Nöjd med dagen var också Elin Wainebro.

– Nu känns det att julen är i antågande, nu har vi firat in den ordentligt.

Joline Lundberg, förövrigt dagens yngsta ryttare, och Elvira Sandahl Karlsson deltog i julklappshoppningen på  23-åriga Merrie.
Joline Lundberg, förövrigt dagens yngsta ryttare, och Elvira Sandahl Karlsson deltog i julklappshoppningen på 23-åriga Merrie.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!