Cykelfest anordnas i Hultsfred i höst

Umgås och ha trevligt med personer som man kanske inte känner så väl. Det är ett av huvudsyftena när Round Table laddar för Hultsfreds Cykelfest.

Joacim Johansson är med och arrangerar Hultsfreds Cykelfest 2023.

Joacim Johansson är med och arrangerar Hultsfreds Cykelfest 2023.

Foto: Privat

Hultsfred2023-08-14 05:00

Round Table Sverige är en ideell svensk förening som jobbar för att främja vänskap, samverkan och förståelse mellan människor. För organisationens lokala grupp i Hultsfred innebär detta att man arrangerar årliga så kallade cykelfester där deltagarna cyklar mellan varandras bostäder under en kväll. Nästa fest av den här sorten äger rum i Hultsfred den nionde september.

undefined
Joacim Johansson är med och arrangerar Hultsfreds Cykelfest 2023.

– Det blir tre olika stopp under kvällen. Då äter man förrätt, huvudrätt och efterrätt hemma hos några av de andra deltagarna. Tanken är att umgås och ha trevligt med folk som man inte känner så bra, berättar Joacim Johansson i arrangörsgruppen för den 9 september.'

När maten är uppäten kommer samtliga deltagare att slå följe till antingen Folkets Park eller Musikpaviljongen i Hultsfred.

– Vilket av ställena vi ska vara på beror på vädret. Det som är klart är i alla fall att det kommer bli livemusik med bland andra Per Solberg och Per Backstad.

Joacim Johansson är också noga med att poängtera att det är fritt fram att anmäla sig till cykelfesten även om man inte har någon att bilda par med.

undefined
Så här såg det ut under fjolårets cykelfest i Hultsfred.

– Vi brukar hjälpa till med att para ihop personer som kommer själva. Det är inga problem.

Även deltagare som bor utanför centrala Hultsfred kan delta.

– I fjol hade vi deltagare från Vena och Främsteby. Då ordnade vi med transporter så att de också kunde vara med och cykla inne i Hultsfred, säger Joacim Johansson och tillägger att cykelfesterna brukar locka deltagare i blandade åldrar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!