I helgen sker första självförsvarskursen för kvinnor

I helgen arrangeras den första självförsvarskursen för kvinnor. "Vi tog tag i det här för det händer mycket i samhället och kvinnor blir ofta utsatta", säger Hultsfredsbon Anneli Rosenqvist.

Anneli Rosenqvist har tillsammans med Nordic Wellness sett till att en självförsvarskurs för kvinnor nu sker i Hultsfred.
"Jag har tänkt på det ett tag och har själv velat gå. Det är första gången i Hultsfred. Det är flera mammor som kommer med sina döttrar", berättar hon.

Anneli Rosenqvist har tillsammans med Nordic Wellness sett till att en självförsvarskurs för kvinnor nu sker i Hultsfred. "Jag har tänkt på det ett tag och har själv velat gå. Det är första gången i Hultsfred. Det är flera mammor som kommer med sina döttrar", berättar hon.

Foto: Anders J Andersson

Hultsfred2024-05-16 21:30

På lördag, 18 maj, hålls halvdagskursen i självförsvar inne på Nordic Wellness i Hultsfred. 

– Jag tycker att det är viktigt att den här kunskapen kommer ut och diskuterade ihop med Nordic Wellness som också var tänd på idén. Så nu kommer en person från Medborgarskolan som lär ut teori och tekniker hur man hanterar olika situationer. Det är inte karate eller judo det handlar om, säger Anneli Rosenqvist som tillsammans med Nordic Wellness sett till att det blir en kurs.

Hon kommer själv delta tillsammans med sin dotter. 

undefined
Sofia Svalin är platsansvarig på Nordic Wellness i Hultsfred där kursen hålls på lördag.

Hur har intresset varit inför kursen?

– I nuläget (onsdag) är vi tolv deltagare och vi kan vara 16. Så det finns några platser kvar. Det är blandade åldrar: ungdomar, medelålders kvinnor och en del mammor som tar med sina döttrar. Jag hade önskat att det var lite mer. Men jag tror att för ungdomarnas del så är det här med pengar ett hinder. De kanske inte har råd. Vi vill spinna vidare på det här och idén till nästa år är att försöka få företag att sponsra så att tjejerna kan få gå gratis. 

Finns det ett behov av det här i Hultsfred?

– Det finns ett behov överallt. Man vet aldrig vad som kan hända. Sedan ska man inte gå omkring och vara rädd heller, man måste kunna gå och röra sig i samhället. Nu hoppas jag att det här kommer vara lärorikt. För egen del hoppas jag att jag lär mig knep som jag sedan kan visa andra, säger Anneli Rosenqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!