De har köpt gamla skinkfabriken i Hultsfred och ska nu förvandla den till ett mejeri. en satsning som förväntas ge tre, fyra arbetstillfällen.
- Vi kommer i första hand att satsa på konsumtionsmjölk, säger Patrik Evertsson, röd, blå och grön mjölk. Men ingen minimjölk. Dessutom kommer vi att göra en del syrade produkter som till exempel filmjölk.
På lite sikt hoppas man också på att kunna få igång en del osttillverkning. Men det blir som sagt längre fram i tiden.
Först och främst gäller det att få fart på verksamheten och för att komma dithän krävs mänger av arbete.
Visserligen är det en stor fördel att gamla skinkfabriken är byggd för livsmedelshantering, det finns rejäla kylutrymmen, väggar och golv har rätt sorts material och då vidare. Men det är ändå tusen ting som måste göras. I dag är fabriken i stort sett bara ett tomt skal som ska fyllas med maskiner.
- Vi har offerter ute, säger Patrik, så vi ska sätta oss ner och titta på resultaten här inom kort.
De satsar på eget mejeri
Närproducerat är modellen för det nya Emåmejeriet i Hultsfred.De båda mjölkbönderna Anders Johansson i Hagelsrum och Patrik Evertsson i Virsstad satsar på ett eget mejeri.
Kommunalrådet Bo Bergman passade på att uppvakta de båda mjölkbönderna Patrik Evertsson och Anders Johansson som satsar på ett eget mejeri i den gamla skinkfabriken i Hultsfred.
Foto:
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!