De satsar på nytt event: "Vill göra något som är gratis"

Arbetarrörelsen satsar på familjedagar med gratisaktiviteter på flera orter i Hultsfreds kommun.
– Vi känner att vi vill göra något som gynnar barnen, säger oppositionsrådet Alexandra Svensson (S).

Kaiza Larsson från Kommunal, Ulrika Edlund från LO och Alexandra Svensson från Socialdemokraterna bjuder in till familjedag på torget i Hultsfred den 9 november.

Kaiza Larsson från Kommunal, Ulrika Edlund från LO och Alexandra Svensson från Socialdemokraterna bjuder in till familjedag på torget i Hultsfred den 9 november.

Foto: Privat

Hultsfred2024-10-15 05:00

Lördagen den 9 november hålls den första familjedagen på Tors Plan i Hultsfred. För arrangemanget står Socialdemokraterna, LO, Kommunal och GS-facket.

– Med tanke att LO är ganska stort hoppas vi att fler fackförbund kan vilja vara med de andra gångerna. Tanken är att vi ska vara på de övriga orterna också i kommunen framöver, säger Alexandra Svensson.

Vad händer på familjedagen i Hultsfred?

– Förhoppningsvis är hoppborgen uppsatt, om vi inte har fått snö. Vi kommer att ha quiz med barnfrågor, men även vuxenfrågor, där man kan vinna biobiljetter. Vi bjuder på korv med bröd. Det kommer också att finnas kaffe med lite fika som det bjuds på. Sedan kommer det att vara tre stycken aktiviteter för barnen. Man får en liten biljett när man gjort aktiviteterna och så får man byta in den mot popcorn.

Hultsfred är en socioekonomiskt utsatt kommun där många har ont om pengar.

– Kan vi bidra på något vis vill vi jättegärna göra det. Då tänker vi att vi har en arbetarrörelsens familjedag där framför allt barn är i fokus, men även som vuxen utan barn får man självklart komma och delta – kanske bara prata och ta en kopp kaffe eller äta en korv med bröd och diskutera vad man vill.

undefined
Den första familjedagen hålls på Tors Plan i Hultsfred. Till våren utlovas familjedagar på fler orter i kommunen.

Även de som inte bor i centralorten ska kunna delta på familjedagarna.

– Det kanske inte är så lätt alla gånger för barnfamiljer att ta sig ut. Man kanske inte har körkort för den delen, säger Alexandra Svensson och tillägger att de därför vill komma ut till de olika orterna.

– Vi vill göra något som är gratis, allt behöver inte kosta.

Är tanken också att locka fler medlemmar till Socialdemokraterna och fackförbunden?

– Nja, vi kommer inte att fokusera på det den här dagen, men har man frågor som rör politik eller något fackförbund så får man absolut komma och ställa dem.

Hur mycket pengar lägger ni på evenemanget?

– Det har jag svårt att svara på, då vi inte vet vad allt kommer att kosta än så länge. Det får jag nog återkomma med när vi är färdiga, men lite blir det nog, helt klart.

Först görs en testrunda med familjedagar på några orter för att se hur stort intresset är.

– Skulle vi märka när vi har varit på tre-fyra orter att det inte är så mycket folk kanske vi inte fortsätter på de övriga mindre orterna. Men vi kommer absolut att försöka två-tre gånger i alla fall.

Än så länge har man bara bokat datum för dagen i Hultsfred.

– Vi tänker att vi tar nästa ort i vår när snön försvinner. Under vintern blir det ett litet uppehåll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!