Händelserik sommar i Folkets Park

Sommarsäsongen står för dörren, och det kommer att hända en hel del i Hultsfreds folkets park. Förutom att renoveringen fortsätter, planerar man också en hel del evenemang.

Det kommer att hända en hel del i Folkets park i sommar, berättar Rosie Folkesson. Bland annat kommer marknadsfesten förhoppningsvis tillbaka.

Det kommer att hända en hel del i Folkets park i sommar, berättar Rosie Folkesson. Bland annat kommer marknadsfesten förhoppningsvis tillbaka.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2022-04-21 08:00

Föreningens förhoppning är att väcka liv i en gammal Hultsfredstradition, marknadsfesten, som en gång i tiden var Hultsfreds stoltaste dit både ung och gammal gick för att fira. Men än så länge är det inget spikat om vad marknadsfesten kommer att innehålla. Ambitionen är i alla fall att den ska genomföras, efter ett antal års uppehåll.

Men det blir först i augusti månad.

– Säsongen börjar nu till Valborg, säger Rosie Folkesson, ordförande i föreningen.

– Då kommer vi att ordna firande tillsammans med scouterna.

Till det kommer också ett antal torsdagskvällar med den populära veteranbilsträffen Lönnebergaträffen, som av tradition lockar stora skaror av bilentusiaster från både när och fjärran.

Samarbete är en viktig del i verksamheten för Folkets Parkföreningen, som gärna vill etablera samverkan med andra föreningar om evenemang. Bland annat diskuterar man med närmsta grannen, Hultsfreds Fotbollklubb om en oktoberfest fram på höstkanten. Och om Fotbollens dag innan dess.

– Sommarprogrammet är dock inte spikat ännu. Det kan komma till en del annat också, hoppas jag, säger Rosie Folkesson.

Renoveringsarbetet går också vidare i sommar. Föreningen kommer att ta emot ett antal kommunala sommarjobbare, som bland annat ska ta sig an och rusta upp den gamla skjutbanan. Samtidigt som styrelsen jobbar för att hitta olika bidrag som finns att få för att reparera teaterladan och återställa den i användbart skick.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!