De tar över bowlinghallen i Hultsfred

Bowlinghallen i Hultsfred lever vidare. Nu är det klart att Kurt och Eréne Öberg gör comeback och tar över verksamheten.

Kurt och Eréne Öberg tar över bowlinghallen i Hultsfred. Exakt på dagen 20 år efter att de tog över den förra gången. "Vi gör det för att bowlingen ska finnas kvar i Hultsfred", säger Eréne Öberg.

Kurt och Eréne Öberg tar över bowlinghallen i Hultsfred. Exakt på dagen 20 år efter att de tog över den förra gången. "Vi gör det för att bowlingen ska finnas kvar i Hultsfred", säger Eréne Öberg.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2023-07-03 09:01

För några veckor sedan meddelade Annika Öberg och Johan Widström att de lämnar bowlinghallen – efter sex år. Sedan dess har det varit oklart hur framtiden ser ut. 

Fram till nu.

Kurt och Eréne Öberg gör comeback som ägare till bowlinghallen efter 13 år. Första juli 2003 tog de över bowlinghallen första gången.

– Vi kände att bowlingen måste finnas kvar i Hultsfred, säger Eréne Öberg. Bowlingkulturen är stark i Hultsfred, och har långa traditioner bakåt i tiden. Det känns nästan lite andaktsfullt att ta över.

Frågan dök upp nyligen och det har varit snabba ryck.

– Ja, det här hade jag väl inte riktigt tänkt mig för ett par veckor sedan, säger Kurt Öberg. Men nu är vi där.

undefined
Det är återstår en hel del arbete innan bowlinghallen kan öppnas igen. "Vi får nästan börja om på noll", säger Kurt Öberg, när han och Eréne hjälps åt att ställa i ordning lokalerna.

Det är en hel del arbete som väntar framöver. I köket finns det mycket att göra och mycket behöver skaffas nytt. Som till exempel telefon och bredband. 

– Sedan gäller det att jag lär mig hantera maskinerna, säger Kurt Öberg och tar oss med bakom kulisserna för att visa de stora maskinerna som reser upp käglorna.

Det är mekanik i den högre skolan. Och av ett annat fabrikat än han är van vid sedan tidigare.

– Vi kommer att kicka ingång säsongen i augusti och vi är taggade, säger Eréne Öberg.

undefined
Det är fullt upp för de nyblivna hallägarna. Som till exempel att lära sig att köra maskinerna. Och att provköra dem inför starten i augusti.

Samtidigt som övertagandet betyder ett steg framåt för Eréne och Kurt, blir det också ett steg tillbaka i tiden. Målet är att få igång breddverksamheten i samma omfattning som tidigare. Med Hall-ligan, seniorbowling och mycket annat.

– Det är också roligt att Varta BK vill komma tillbaka, säger Eréne Öberg. Men det blir inte till den här säsongen, de hade redan bokat in sig i Vimmerby. Så det får bli till nästa. Men det känns ändå bra att de vill hjälpa oss igång med verksamheten.

Paret Öberg har också haft god stöttning från fastighetsägaren Per Ovedal, som de tycker har ställt upp mycket för att hjälpa till att få fart på bowlinghallen igen.

– Det ska bli riktigt kul att starta verksamheten igen, tycker Eréne Öberg, som ser fram mot att få öppna dörrarna igen, och få snurr på bowlingen, precis som i fornstora dagar.

Inte minst Hall-ligan betyder mycket för henne. Precis som Varta Kids och handikappbowlingen.

Förutom tanken att hjälpa bowlingen att finnas kvar i Hultsfred, har Eréne och Kurt Öberg också tanken på att utveckla bowlinghallen till en träffpunkt. Ett ställe att samlas på, ta en kaffe, och prata.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!