De trampar Raka spåret mot sommaren

Dressincyklingen på smalspåret är igång. I en tid när det mesta annat är inställt och ligger nere drog smalspårsföreningen igång säsongen.

Ingrid Stensgård och Joel Thuresson Stensgård körde ner från Åtvidaberg för att vara med om årets premiär på dressinspåren.-

Ingrid Stensgård och Joel Thuresson Stensgård körde ner från Åtvidaberg för att vara med om årets premiär på dressinspåren.-

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2020-05-09 19:00

Det blev en fullträff. Att hitta en aktivitet i dessa tider var efterlängtat, tyckte deltagarna. Men inte ens smalspåret är förstås opåverkat av coronapandemin. Årets säsong planeras i en mindre skala än vanligt.  Bara tio dressiner.

Nio av dem rullade ut från stationen vid Björkudd på lördagsmorgonen, i en längre karavan än vanligt dessutom. Ordentliga avstånd anbefölls innan avfärden mot Hesjön.

– Minst 15 meter mellan cyklarna, sa Svenne Rudén, som tillsammans med Gunilla Jönsson skickade iväg gänget ut på banan.

Målet för den här turen är den stora rastplatsen vid Hesjön, där föreningen har ökat ut avståndet mellan borden. För säkerhets skull.

Huvuddelen av deltagarna i premiärturen kom från närområdet, men det kom även lite mer långväga gäster.

Som till exempel Ingrid Stensgård och Joel Thuresson Stensgård som kört ner från Åtvidaberg för att prova på dressincykling.

 – Vi fick höra talas om det via en kompis till min mamma, säger Ingrid Stensgård, och vi tyckte det lät roligt.

Så med fikakorgen packad i sidvagnen bar det iväg ner mot Målillahållet.

En nyhet för i år är att dressinuthyrningen expanderar.

– Vi kommer att ställa ut några dressiner vid stationshuset i Flaten. Därifrån kan man cykla hela vägen ner till Gårdveda station. Vi har rensat upp spåret och gjort klar, säger Svenne Rudén. 

Det är mycket arbete med att hålla spåret i körbart skick, och föreningen ser gärna att fler händer deltar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!