De vill grilla mera – helst i mellandagarna

Det finns alldeles för få gripplatser i Hultsfred. Och de som finns är ofta upptagna. Så nu föreslår socialdemokraterna i Hultsfred att det byggs fler.

Det behövs fler grillplatser, tycker S-föreningen i Hultsfred. De som finns är ofta upptagna.

Det behövs fler grillplatser, tycker S-föreningen i Hultsfred. De som finns är ofta upptagna.

Foto: ROBIN HALDERT / TT

Hultsfred2020-12-19 18:00

– Folkhälsomyndigheten säger ju att om vi ska träffas så ska det vara utomhus, säger Tommy Rälg i norra S-föreningen. Och korvgrillning är ett bra sätt att umgås utomhus.

Han, tillsammans med partivännerna Nermina Mizimovic, Micke Lång och Tomas Lockström föreslår att kommunen tar tag i saken. Allra helst snabbt, gärna nu i mellandagarna.

– Det kan vara några platser utmed strandpromenaden i Hultsfred, säger Tommy Rälg, Kanske någonstans borta vid majbrasan eller bryggan. 

Likaså föreslår han att även lekplatser och parker kan vara aktuella i sammanhanget. Platser som ligger nära till och som kan öppna möjligheter för folk att umgås utomhus, och kunna hålla säkra avstånd.

– Korvgrillen är ju en aktivitet som passar alla, både unga och gamla, säger Rälg.

Stora Hammarsjöområdet är ett populärt fritidsområde i trakten, där det finns några grillplatser.

– Men det är mycket folk i det här området, säger Tommy Rälg, och de grillplatser som finns är ofta upptagna.

 S-föreningen har i första hand koncentrerat sina önskemål till Hultsfred, men för den skull glömmer man inte bort de övriga orterna i kommunen, där det finns liknande behov.

I ett brev till kommunalrådet Lars Rosander presenterar föreningen sina idéer, och man kan förmoda att han kan bli ordentligt grillad framöver, om inte grillplatserna blir av.

– Eftersom vi inte har några mer kommunala möten nu förrän i januari tar vi det den här vägen, säger Tommy Rälg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!