Den bästa sommaren på flera år

De senaste veckorna har en värmebölja dragit över Sverige och den ser även ut artt hålla i sig. perfekt för alla semesterfirare och för alla som gillar att bada.

Idde Conradsson, Casper Conradsson och Anton och Isak Gränshagen.

Idde Conradsson, Casper Conradsson och Anton och Isak Gränshagen.

Foto:

Hultsfred2014-07-23 06:14


Vår tidning gjorde ett nedslag vid några sjöar i Hultsfreds kommun.
Första anhalt blev Kristinebergsbadet vid sjön Gnöttlern. Klockan hade bara passerat 11-strecket, men det fanns redan 21 bilar parkerade vid badet plus en mängd sol- och baddyrkare på stranden.
Bland barnen fanns Anton och Isak Gränshagen, treåriga Idde Conradsson och hennes kusin Casper, plus deras mammor.
- Det är jätteskönt i vattnet bekräftade Anton och Isak som var längst ut på bryggan och hoppade ut i vattnet gång på gång. Casper har gått i simskolan och kan simma "lite", medan Idde hade badkuddar på sina armar och inte gick för långt ut.

Flest vid Hesjön
Badet vid Hesjön utanför Målilla är ett väldigt populärt badställe, ett ställe som samhällsföreningen satsat mycket på och sköter perfekt. Toalettbyggnaden är i ordning, här finns en handikappramp ut i vattnet, ett hundbad och dessutom en grillplats en bit bort från badplatsen.
Här stod 51 bilar uppradade, både med svenska, danska och tyska registreringsskyltar, samt några husbilar och två tält.
- Hit åker vi gärna, det är nära, klart vatten och barnen gillar både stranden och att kunna hoppa från hopptornet, säger en av barnfamiljerna från Målilla som är här.
Badtemperaturen ligger på omkring 25 grader tror samtliga, precis som vid Kristinebergsbadet. Lufttemperaturen ligger på något liknande, där många njuter i solen medan andra föredrar skuggan.

Hesjön är verkligen en av badpärlorna i Hultsfreds kommun, med härlig utsikt, grillmöjligheter och plats för den som vill övernatta.
Hesjön är verkligen en av badpärlorna i Hultsfreds kommun, med härlig utsikt, grillmöjligheter och plats för den som vill övernatta.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!