Den svårt knivskadade mannen bara 17 år

Den man som vårdas med livshotande skador på Regionsjukhuset i Linköping, efter att ha blivit knivskuren i Hultsfred natten till lördagen, är bara 17 år gammal. Nya uppgifter från polisen berättar att även en blott 14-årig kille skadades vid dådet.

Foto: TT (arkivbild)

Hultsfred2017-07-23 11:31

Det var vid klockan 01.30 natten till lördagen som polisen larmades till ett asylboende på Granitvägen i Hultsfred med anledning av ett slagsmål mellan två män.

På plats hittade polisen två knivskurna män och båda togs med till sjukhus. En av dem bedömdes vara allvarligt skadad och togs till Regionsjukhuset i Linköping.
– Han opererades akut när han kom in. Han är livshotande skadad, meddelade pressjouren på RIL på lördagseftermiddagen.

Mannen uppgavs initialt vara i 20-årsåldern, men nu visar det sig att han bara är 17 år.
Båda männen var vid tillfället boende på asylboendet på Granitvägen i Hultsfred.
  – Även den andre mannen, en 19-åring, har blivit knivskuren, men hans skador var betydligt lindrigare. Han är anhållen misstänkt för mordförsök och har förhörts under helgen, säger Åsa Emanuelsson på polisens ledningscentral region Syd.

Nya uppgifter berättar också om att det finns ytterligare en målsägande i fallet, en 14-årig pojke som även han ska ha fått skador efter knivstick.
– Det stämmer. Det är uppgifter som vi har fått muntligt till oss nu i ett senare skede, men hans skador var lyckligtvis inte så allvarliga, berättar Åsa Emanuelsson.

Brottsmisstankar finns även mot den livshotande skadade mannen och det rör sig då om grov misshandel.
Polisen har genomfört en brottsplatsundersökning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om