"Det är bra med fler aktiviteter på flygplatsen"

Flygklubben gläds åt storsatsningen på solkraft ute vid flygplatsen i Hultsfred. Möjligheterna att starta och landa kommer inte att påverkas.

Satsningen på solenergi välkomnas. Flygklubben gillar att den inte påverkar start och landning. Syab ser heller inte att övningsområdet påverkas. Och flera bilevent är inbokade till sommaren.

Satsningen på solenergi välkomnas. Flygklubben gillar att den inte påverkar start och landning. Syab ser heller inte att övningsområdet påverkas. Och flera bilevent är inbokade till sommaren.

Foto: Jimmy Karlsson

Hultsfred2020-11-24 16:00

Inte heller SYAB:s yrkesförarutbildning kommer att påverkas.

– Vi kommer att köra på som vanligt, säger Rickard Hermansson, lärare på gymnasiets populäraste program i Hultsfred. Satsningen kommer inte att påverka vårt övningsområde. Och skulle det vara något, kan vi anpassa oss.

Inte heller den övriga verksamheten på flygplatsen kommer att påverkas. Tvärtom har Evert Oscarsson som jobbar på flygplatsen bokat in flera olika bilevent till nästa sommar. Så den verksamheten kommer att rulla på precis som tidigare.

Han har jobbat både länge och väl med att bereda väg för den här satsningen och han är förstås glad att den har gått i lås nu äntligen. Avtalet mellan flygplatsen och företaget Alight

En stor del av den planerade 110 hektar stora solkraftparken kommer att ligga på inflygningen, på Norrhultsidan av riksvägen. Men det kommer också att sättas upp solpaneler längs taxibanan och mellan banorna. Likaså kommer solceller att sättas upp norr om flygplatsen.

– Så det kommer inte att påverka annan verksamhet, säger Evert Oscarsson.

Patrik Axelsson, ordförande i flygklubben är positiv till satsningen. 

– Det är bra med aktiviteter på flygplatsen, säger han, då blir det fler som bidrar till underhållet. Allt som sker här är bra. Solpanelerna är ju dessutom låga installationer så de påverkar inte vår verksamhet alls. Sedan är det ju en satsning som väcker framtidshopp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!