Det blir rallyfest i Hultsfred

Allt är klappat och klart. Det blir rallyfest i Hultsfred i sommar. Midnattsolsrallyt kommer förvisso att starta i Vimmerby, men första fartsträckan kommer att köras på Strandpromenaden i Hultsfred. – Men av självklara skäl kommer vi inte att köra genom Alkärret, säger projektledaren Lars Jonsson, det är inte lämpligt med tanke på både fåglarna och att det är ett naturreservat.

Med projektledare Lars Jonsson i spetsen tar sträckchefen Kicki Henningsson, Malin Albertssson på kommunen, Jenni Leppelt Turistbyrån och Per Gröön Hultsfred Handel en promenad på den blivande sträckan.

Med projektledare Lars Jonsson i spetsen tar sträckchefen Kicki Henningsson, Malin Albertssson på kommunen, Jenni Leppelt Turistbyrån och Per Gröön Hultsfred Handel en promenad på den blivande sträckan.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2017-03-24 10:34


I stället får bilarna göra en 90-graderssväng på gångvägen upp mellan husen i Strandlyckan och vidare längs storgatan, förbi Norra Kiosken.
– Där kommer man att svänga ner på Strandpromenaden igen och vidare genom hembygdsparken för att gå i mål vid Emarps station. Starten kommer att bli ute vid Björkudd.
Från allra första början var det tänkt att rallysträckan skulle gå genom Alkärrets naturreservat, men det mötte motstånd hos miljö- och byggnadsnämnden. I stället kläcktes idén att svänga upp genom Strandlyckan.
– Det är en idé som kom från kommunen, säger Lars Jonsson som är glad för att sträckan går att genomföra trots allt.
Tanken är att det ska bli en stor rallyfest i Hultsfred,  Midnattsolsrallyt är ju en kombination av rullande veteranbilsutställning, folkfest och elitidrott.
Och det gäller det naturligtvis att ta vara på. Eller som Patric Engqvist som jobbar på Vimmerby kommun uttryckte det. "De sätter fram ett fint fat åt oss" och det ska vi fylla med något fint.
– I år kommer vi att öka deltagarantalet, säger Lars Jonsson, från fjolårets 175 till 200.
Trots att anmälan inte ens öppnat än, räknar han med att det snabbt ska bli fulltecknat. Förra året hade man 240 anmälda som krigade om de 175 platserna.
Samtidigt planerar Hultsfreds Handel för en stor familjefest den här aktuella onsdagskvällen 28 juni, med massor av aktiviteter, öppna butiker och restauranger. Och förstås en massa annat kul. Köpingsparken, eller Järnvägsparken som den också kallas, kommer att fyllas med allehanda roligheter.
Rally i allmänhet och Mindnattsolsrallyt i synnerhet lockar stora skaror av publik. I fjol, när stadssträckan kördes i Vimmerby besöktes den av mellan 9 000 och 10 000 besökare.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!