Det börjar dra ihop sig – då öppnar Valhall igen

Det börjar dra ihop sig så smått. Ett av de båda parallella renoveringsprojekten på Valhall i Hultsfred går mot sin fullbordan.

Det börjar så smått att dra ihop sig. Ventilationen ska vara klar om en månad. Men det tar till i höst innan hela jobbet är gjort.

Det börjar så smått att dra ihop sig. Ventilationen ska vara klar om en månad. Men det tar till i höst innan hela jobbet är gjort.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2021-05-26 21:30

Det är det kanske största projektet som nu är inne på slutspurten. Renoveringen av ventilationssystemet.  

– Sista juni ska det vara klart, då är det slutbesiktning, säger fastighetschefen Mikael Pettersson på Hultsfreds bostäder.  

Under renoveringen så här långt har ventilationen varit avstängd. Man har bland annat byggt ett fläkthus på taket.  

– Det har varit tufft för personalen, säger Mikael Pettersson, men de vet ju att det blir bättre. 

Han konstaterar också att det varit rätt tid för den här renoveringen.  

– Det har inte varit så mycket verksamhet i kontorslokalerna, säger han, de flesta jobbar ju hemma nu under pandemin. Så det har gått bra och nu är det snart klart. Och det kommer som sagt att bli mycket bättre.  

När det är gjort blir det sedan fullt fokus på det andra projektet, upprustningen av ytskikten invändigt. Inte minst golvet i Blå Hallen ska gå en grundlig upprustning. Liksom toaletterna, som kommer att åtgärdas i omgångar.   

Samtidigt har också biokiosken byggts ut, till dubbla storleken med gott om plats för popcornmaskin och läskkyl. Dessutom är det ny ventilation.  

Om allt går som planerat ska renoveringen vara helt klar i mitten på oktober. Vid det laget hoppas Mikael Pettersson att det ska vara tillåtet att träffas igen, så att mötesplatsen kommer till nytta.  

– Det är ju därför vi har det huset. Det ska vara en mötesplats, säger han.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!