Kaoset uteblev med nya väskförbudet

Vid årets speedwaypremiär för Dackarna på Skrotfrag Arena var det väskförbud som gällde. Trots en publik på 2 500 personer uteblev kaoset.

Det blir inga kaffekorgar på Skrotfrag Arena denna säsongen.

Det blir inga kaffekorgar på Skrotfrag Arena denna säsongen.

Foto: Magnus Strömsten

Hultsfred2024-05-26 12:00

Det allmänna säkerhetsläget i Sverige tvingar arrangörer av vissa evenemang att inte tillåta väskor, påsar eller annat som kan utgöra en fara för publik och gäster.

Det gäller även Dackarna, vilket Vimmerby Tidning nyligen berättade om.

Vid premiärmatchen för knappt två veckor sen fanns Jon Lindberg, från styrelsen, med som stöd för funktionärerna precis när insläppet startade.

Kände alla till väskförbudet?

– Det fanns de som påstod att de inte hade någon aning om det. Orsaken är nog att de inte läser så noga, det finns alltid de som inte informerar sig om saker och ting och kanske inte är så observanta. Väskförbudet är inte något unikt för speedwayen och Dackarna utan är något som gäller på alla håll och kanter.

Hur reagerade er publik på väskförbudet?

– Det kom en dam som hade ett sittunderlag i en kasse och som fick information. Då sa hon "Jaha då går jag tillbaka med den till bilen". Jag tror inte att någon chansade och lade grejor utanför arenan utan man gick tillbaka till bilarna med det.

Han berättar att någon hade med sig en extratröja och någon annan en filt men så länge allt är löst i handen och kan vecklas ut går det bra.

– Det gick bra trots att det var premiär både för oss och för publiken. Vi öppnar insläppet en och en halv timme innan matchstart men merparten kommer sista timmen om inte sista 40 minuterna. Vi får säga att det avlöpte väl.

Var det någon som tog illa vid sig?

– Det fanns väl någon som blev lite lätt irriterad men vem ska man bli irriterad på? Jag var nyligen på konsert i Husqvarna med Europe och då var det inget snack om saken, man fick inte ta med sig något in. När jag stod i kön hörde jag inte någon som reagerade på det. 

Tog insläppet längre tid på Skrotfrag Arena?

– Jag fick ingen rapport om att någon var kvar utanför när matchen drog igång så alla var nog inne till matchstart.

Ökade er försäljning av fika?

– Det gick nog lite bättre än motsvarade match förra året men då var vi också ganska exakt 500 personer fler i år så det är nog en kombination.

När det gäller väskförbundet ropar Dackarna inte hej ännu, de kommer att fortsätta informera under säsongen.

– Vi måste göra det så bra som det går så att alla får informationen till sig även kommande matcher. De som inte var på plats på premiären och kommer på nästa event måste ges samman möjlighet att nås av informationen. Det kommer inte att bli några lättnader denna säsongen, säger Jon Lindberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!