Comeback för smalspårsjärnvägens marknadståg

Idag är det återigen dags för Hultsfreds marknad. För den som inte vill ta bilen dit kan marknadstågen vara ett praktiskt alternativ. "Vi har kört till Hultsfreds marknad så länge vi har varit igång".

Under lördagen rullar marknadståget återigen mellan Västervik och Hultsfred.

Under lördagen rullar marknadståget återigen mellan Västervik och Hultsfred.

Foto: Pressbild/Tjustbygdens tågförening

Hultsfred2022-08-27 06:00

Under lördagen rullar marknadståget återigen mellan Västervik och Hultsfred. Det är tradition att smalspårsjärnvägen mellan de båda kommunerna trafikeras av tåg med extrainsatta avgångar under marknadsdagen. Efter att pandemin har satt stopp för det under två somrar är det nu återigen dags för marknadstågens återkomst.

– Vi har kört till Hultsfreds marknad så länge vi har varit igång, så det är gott och väl tjugo år vi har gjort det, säger Peter Haller från Tjustbygdens järnvägsförening.

Brukar de vara populära att åka med?

– Ja, det brukar de vara. Det är ett smidigt sätt att ta sig till marknaden då man inte behöver ha bilen med sig och krångla med parkering, utan istället kliver man av rakt in i marknadsplatsen, berättar Peter Haller.

Tåget gör stopp på flera ställen under turens gång på väg till marknaden, bland annat i orterna Tuna och Vena.

Eftersom det brukar vara ett populärt färdsätt väljer Tjustbygdens tågförening att göra vad de kan för att det ska vara gott om plats på tågen.

– Vi kör med allt som rullar. Det är många som åker, men ännu har vi inte behövt säga nej till någon, säger Peter Haller.

Detta innebär att både de klassiska rälsbussarna, och även lok med vagnar kommer att vara i bruk under lördagen. Det går även pendeltåg mellan stationen och marknadsplatsen i Hultsfred.

Även de klassiska rälsbussarna kommer att vara i bruk under lördagen.
Även de klassiska rälsbussarna kommer att vara i bruk under lördagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!