Dick Harrison kröner jubileumsår

Aspelands Musikförening 25-årsjubilerar med extra påkostat program. "Det är riktigt kul att vi lyckats locka hit Dick Harrison, som berättar Sveriges historia i musikform", säger ordförande Brita Freudenthal.

Brita Freudenthal, ordförande i Aspelands Musikförening som 25-årsjubilerar med sju programpunkter.

Brita Freudenthal, ordförande i Aspelands Musikförening som 25-årsjubilerar med sju programpunkter.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2018-09-29 11:00

Så mycket tårta och konfetti utlovas inte, jubileumsåret till trots. Men väl kakor. Sju till antalet är tanken. På söndag när förening inleder höstens program, gör man det nämligen med ett kakkalas, för att markera starten på jubileumsåret.

– Vi har valt att satsa extra ekonomiskt på programmet, så vi har otroligt bra artister. Dick Harrison exempelvis är inget man får på extrapris, säger Brita Freudenthal. Hultsfredspubliken har varit trogen, nu vill vi bjuda tillbaka.

Höstens program inleds på Valhall med Trio Elegiaque med Per Nyström som solocellist. Han är en av dem som fostrats i Hultsfreds Musikskola, som lyckats på de stora scenerna.

– Där ser vi vad det betyder att ha en bra musikskola, säger Brita Freudenthal. Jättekul att han vill komma tillbaka och att han tycker det är roligt att spela här.

I oktober är det Camerata Nordicas tur, med violinisten Hugo Ticciati som ledare.

– Kul att de redde upp trassligheterna de hade och kommit igen, kommenterar Brita Freudenthal.

Duo Arlecchino med Eva Maria Hux och Margareta Nilsson får avsluta 2018 medan Angela Wannbäck inleder 2019 under rubriken "Tiljans hjältinnor". 1 mars är det dags för Dick Harrison, professor i historia, som ger "berättelsen om ett land" tillsammans med Gothenburg Combo. Mattias Nilsson spelar Lars Gullin i mars och avslutar jubileumsåret får blåscorpset Renhornen den äran att göra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!