Blåljuspersonal höll tyst minut för dödad polis

Klockan 12 hölls en tyst minut runt om i landet för att hedra den polis som sköts till döds i Göteborg. I Hultsfred uppmärksammades det av polis, räddningstjänst och ambulans.

Tomas Kollin, Torbjörn Ingvarsson och ytterligare två kollegor hedrade, tillsammans med räddningstjänst och ambulans, den polisman som sköts till döds i Göteborg på onsdagskvällen.

Tomas Kollin, Torbjörn Ingvarsson och ytterligare två kollegor hedrade, tillsammans med räddningstjänst och ambulans, den polisman som sköts till döds i Göteborg på onsdagskvällen.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2021-07-01 12:47

Det var under onsdagskvällen som en manlig polis blev skjuten i Biskopsgården, Göteborg. Han avled senare på sjukhus av sina skador.

Under torsdagen togs ett nationellt beslut om att hålla en tyst minut klockan 12, för att hedra polismannen.

I Hultsfred samlades personal från polis, räddningstjänst och ambulans för en gemensam tyst minut.

– Vi tycker det är viktigt att markera att det är ett angrepp som vi absolut tar avstånd ifrån, säger brandmästaren och säkerhetssamordnaren Ulf Bowein, som var den som höll i trådarna. 

undefined
Klockan 12 deltog ett 15-tal anställda inom polis, räddningstjänst och ambulans i den tysta minut som hölls nationellt under torsdagen.

Lagom innan tolvslaget samlades ett 15-tal blåljuspersonal utanför räddningstjänstens lokaler, där också flaggan hissades på halv stång.

– Vi valde att göra gemensam sak, säger Bowein. I sig är det en fruktansvärt tragisk händelse, där en person avlidit i tjänsten.

– Den här gången var det en polis, det är hemskt oavsett vem som blir mördar, men det som gör det värre, tycker jag, är att det handlar om en människa vars yrke är att förhindra att människor kommer till skada. Det är ett angrepp på hela samhället.

Polisinspektör Tomas Kollin var på plats tillsammans med tre kollegor.

– Det är klart att man funderar mycket, man tänker på polisen och framför allt på de runt omkring honom, familj, anhöriga, kollegor. Sedan efter ett tag går det inte att komma ifrån att man tänker på sin egen yrkesroll också, sa Tomas Kollin, som avslutade den tysta minuten med att tacka för allas deltagande. 

undefined
Flaggan var hissad på halv stång.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!